preloader

“Stadscoöperatie Assen” zoekt jou

Over Stadscoöperatie Assen

Voor een nieuw initiatief (met werknaam ‘Stadscoöperatie Assen’) zijn we op zoek naar ambachtslieden en wereldverbeteraars! Ben jij een ZZP’er die nog op zoek is naar samenwerking om groter te groeien, en een locatie met ruimte voor winkel, productie, vergaderen, huiskamer, …, in het centrum van Assen voor betere bereikbaarheid?

Oftewel: een eerlijk en circulair warenhuis van ambachtslieden en dienstverleners. Vind je dat je hierbij past? Laat het ons weten!

Waarom

Initiatiefnemers Liedeke als Eelste zijn zelfstandig ondernemer, met hun eigen talenten, maar lopen tegen de beperkingen van een kleine onderneming aan. Beide willen groeien met hun onderneming en zodoende slaan zij de handen ineen en hebben het initiatief genomen om een coöperatie op te richten. Eentje die staat voor sociaal maatschappelijke betrokkenheid en de wereld verbeteren. Beide ondernemers werken graag met de handen en voeren een ambacht uit, beide ondernemers hebben oog voor de duurzaamheid van producten. Ook hebben beide een dienstverlenende functie en achtergrond, en zien de toegevoegde waarde van de kruisbestuiving. Daarnaast vinden beide ondernemers dat de wereld wat zachter mag zijn en bieden zodoende graag een plek waar mensen die zachtheid kunnen ervaren. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zullen binnen de coöperatie kunnen re-integreren en zodoende werken aan de volgende stap richting een baan.

Stadscooperatie

Het profiel van de ondernemer

We zoeken nog sociaal maatschappelijk betrokken ondernemers, die het verschil willen maken, de wereld willen verbeteren! Dit kan door middel van het aanbieden van jouw diensten, of door het uitvoeren van jouw ambacht. Aangezien we gaan werken met re-integratie in de coöperatie, zoeken we mensen die graag hun eigen talenten inzetten om anderen in hun kracht te zetten. Ben jij praktisch ingesteld, kun jij knopen doorhakken en ben je gemotiveerd om door middel van samenwerking (nog) meer te groeien? Kun jij onze visie vormgeven en uitdragen? Ben jij bereid om transparant en open te zijn over jouw organisatie en motivatie? Dan gaan wij graag met je in gesprek.

Wat voor organisaties zoeken we

We zoeken:

  • Wil je actief lid worden straks? Dan  zal straks de coöperatie jouw hoofdzakelijke bron van afzet zijn. Je inkomsten zijn geheel voor jou als ZZP’er, en als je opdrachten of verkoop buiten de coöperatie om hebt is dit uiteraard geen probleem, maar de coöperatie vormt het grote deel van jouw afzetmarkt.
  • Je voert een ambacht of dienst uit. We zijn op het moment specifiek op zoek naar ambachtslieden en/of kunstenaars!
  • Het is altijd fijn als er organisaties zich aanmelden die bereid zijn financieel bij te dragen aan de coöperatie (met uitgesloten aansprakelijkheid), zeker in het begin, en hiertoe ook zekere capaciteit hebben.

Ben jij een stichting, een masseur, of iets anders waarmee jij denkt bij te kunnen dragen aan de coöperatie? Schroom niet en laat ons weten hoe en waarom jij denkt te kunnen bijdragen aan de coöperatie. 

Vragen? Laat het ons weten!

Contactgegevens

Tik op/ ga met je muis over de foto’s
voor meer informatie

Even voorstellen

Eelste is 28, en eigenaar van Eelste – Tiny House XS, ook wel bekend als ‘het paard en wagen project’. Een opvallend persoon, mede doordat Eelste non-binair transgender is, en nog midden in de fysieke transitie zit.

Na een hbo bachelor (Culturele en Maatschappelijke Vorming) in Amsterdam en een wo master (Gender Studies) in Göteborg (Zweden) te hebben afgerond, heeft Eelste in 2016 ervoor gekozen hun droom te na te streven: het rondreizen met paard en wagen. Langzamerhand hebben de plannen vorm gekregen, en is Eelste – Tiny House XS ontstaan. De wagen is nog in de aanbouw, met het plan om straks samen met gasten te gaan reizen. Ook is er de mogelijkheid om coaching te krijgen van Eelste tijdens het reizen: een plek om tot rust te komen, om tot jezelf te komen en eens goed over het leven na te kunnen denken. Om de bouw te bekostigen heeft Eelste (deels autodidactisch) leren vilten, en maakt nu van laptophoes en weekendtas tot kerstboom en vloerkleed, en als startende onderneming wordt het geheel met trainingen ondersteund door De Drentse Zaak en financieel door middel van de BBZ.

Zoals we gisteren hebben beschreven, hebben Eelste en Liedeke elkaar op de kerstmarkt van de De Balloohoeve voor het eerst écht ontmoet. Daar kwam al vrij snel het idee om samen te gaan werken ter sprake. Allebei de ondernemers hebben idealen en willen graag meer mensen hiermee bereiken. Samen kom je je altijd verder, en de ondernemers delen graag wat het leven te bieden heeft: de rust, de liefde, de vrede, het respect, de duurzaamheid, de milieuvriendelijkheid, het avontuur… Aan dromen geen gebrek, er komen steeds meer ideeën bij het plan, voor de (nabije) toekomst zijn er zoveel mogelijkheden! Zoveel moois in het verschiet, en als je droomt, is alles mogelijk. De truc is om (een deel van) die droom in een plan om te vormen tot realiteit. Laat dat nou precies zijn waar de coöperatie voor is!

Liedeke van Spronsen is eigenares van SuperMirthe’s Lichtpuntjes, kaarsenatelier en re-integratiebedrijf. Moeder van 2 kinderen, Lars (12) en Mirthe (altijd 4). Het kaarsenatelier is vernoemd naar Mirthe, omdat Liedeke graag blijvend haar dochter wilde noemen na haar overlijden door een hersentumor in 2014. 

Liedeke is van oorsprong hulpverlener, wat in de re-integratie activiteiten van haar bedrijf mooi tot zijn recht komt. Sinds 2 jaar kunnen mensen bij haar een werkontwikkelingsplek krijgen via Werkplein Drentsche Aa. Liedeke begeleid hen, zodat ze weer klaar zijn voor een baan of een opleiding.

Hoe is het idee ontstaan voor deze cooperatie (in oprichting)?
Liedeke heeft al tijden de wens om samen met andere ondernemers iets moois neer te zetten. Tijdens een ontmoeting met Eelste blijken beide ondernemers elkaar te herkennen in dit idee: Een plek waar mensen op adem kunnen komen, de beleving ervaren van het creëeren van iets nieuws, de ruimte krijgen om zichzelf beter te leren kennen en kwaliteiten bij zichzelf te (her)ontdekken, met als resultaat dat mensen zich weer gewaardeerd voelen en ook nog eens mooie producten kunnen (ver)kopen.
Het co-creëeren van iets dergelijks wordt wezenlijker in de plannen die we onder de werknaam Coöperatie Assen aan het uitwerken zijn: een winkel in het centrum van Assen, met een huiskamer, workshop ruimtes, kantoor, gesprek, keuken/ kantine en vergaderruimtes, magazijn en productie. Met verschillende samenwerkingspartners, zodat het van en voor elkaar is. Als radertjes in een uurwerk.

 

Heb jij ook van die dromen, plannen, ideeën, en zou je die graag samen verder willen onderzoeken en uitvoeren? Zou een centrale locatie in Assen daarvoor onwijs fijn zijn? Als je nu aanhaakt kunnen jouw plannen meegenomen worden in de plannen van de coöperatie, en staan we samen nog sterker voor een mooie toekomst. Stuur jouw verhaal en motivatie naar cooperatieassen@gmail.com, ook als je gewoon nieuwsgierig bent, op de hoogte gehouden wilt worden, of vragen hebt!

Your cart is currently empty.
preloader