preloader

Home

Eelste bouwt sinds 2016 aan een eigen Tiny House XS, met wel 6m2 woonruimte binnen. Hier komen uiteindelijk paarden voor, om zo – samen met jou – de wereld rond te reizen. Mee op reis? Benieuwd naar de verhalen? Je vindt alle informatie hier op de website.

Er valt heel wat te schrijven over alle avonturen en belevenissen die het leven met zich mee brengen, zeker als je net iets anders bent en onderneemt dan de meeste mensen. En dat doet Eelste dan ook! Benieuwd? Lees alle verhalen van Eelste onder ‘Eelste schrijft’

OngeEikt is een coöperatie voor ambachtslieden, dienstverleners en kunstenaars rondom Assen, die liever samen werken dan alleen. Die allemaal een beetje ongeeikt zijn. In December 2018 is het idee ontstaan, en in September 2019 heeft Eelste samen met Liedeke van Spronsen van Supermirthe’s Lichtpuntjes OngeEikt officieel opgericht, en de eerste flexwerkplek ruimte geopend.

Voor wie?

Eelste spreekt de avonturier, de idealist, de creatieveling, de dromer, de reiziger, de alternatieveling en het nieuwsgierige aagje in jou aan. Door te zijn in het nu, door te doen met je handen, leren met je hele wezen, dromen over mogelijkheden en zien hoe het ook kan.
Kom ook reizen, vilten, lezen, leren, dromen, sparren, praten en plannen in harmonie met elkaar en de aarde.

Tiny House XS

Anevay Shepherd Stove

Those who travel their own roads, are not in need of a map

Dat zei Queen Kristina van Zweden in de 17e eeuw, en erg van toepassing op dit project. De wagen is in geen enkel opzicht gangbaar: het is 6m2 woonoppervlak gebouwd op een aanhangwagen van 8m2, met doorzichtige zonnepanelen, regenwateropvang, een droogtoilet en een mini houtkacheltje waar op gekookt kan worden. 

In 2016 heb ik als plan B bedacht dat het ideaalbeeld voor na de studie in Zweden een paard en wagen zou zijn, rondreizend leven. Toen plan A wegviel, waren er inmiddels al een heel aantal tekeningen, die daarna nog verder zijn uitgewerkt en onderzocht. Allemaal door mezelf, en eenmaal terug in Nederland is de bouw begonnen eind 2016. Het plan was inmiddels ook dat gasten mee zouden reizen, en dus was het idee gekomen om er een verlengbare bok aan te maken. 

De uitvoering van de bouw is behoorlijk tegen gevallen. Zonder enige bouwtechnische achtergrond, is allereerst dat al lastig. Maar ook bleek ik niet een bijbaantje in de supermarkt te kunnen krijgen als 26 jarige universitair geschoolde: te oud en hoog opgeleid. Zodoende is de rest van de bedrijvigheid langzaamaan ontstaan, en gaat er elke keer als er wat geld over is, weer wat materiaal in de wagen. 

Update voorjaar 2019: de wagen is waterdicht maar moet nog ramen en deuren. Aan de binnenkant is alles geverfd, al moet een deel nog een 2e keer. Het bed is deels al gemaakt, maar moet nog worden vastgemaakt. De kurken vloer ligt er al in, en het Shepherd kacheltje is al klaar voor gebruik.

Categorieën
Contact Us

Mobile: 0645283631

Meest recente update:

Stadscoöperatie OngeEikt Assen staat voor samen duurzaam ondernemen. Werken, leren, maken en ontmoeten staat bij ons centraal. Bij de coöperatie inspireren en stimuleren ambachtslieden en dienstverleners elkaar. Via WerkOntwikkelPlekken groeien, participeren en ondernemen mensen die (hun talenten) willen ontwikkelen. We bieden een plek om te vinden, doen en beleven, waar iedereen welkom is om elkaar te ontmoeten.

We zijn een sociaal en commercieel onafhankelijk samenwerkingsverband gelokaliseerd in/nabij het centrum van Assen. De coöperatie heeft een circulaire werking voor de stad en maatschappij, waarbij ondernemers die uit onze voegen groeien kunnen doorstromen naar hun eigen plek, om zo plaats te maken voor een nieuwe (startende) ondernemer.