24/10/2017

ASSEN/EEXTERZANDVOORT - Op twee tiny houses op wielen na, zijn deze kleine huizen nog niet te vinden in onze provincie. Wie de strakke definitie hanteert dat een tiny house grondgebonden moet zijn, kan zelfs tot de conclusie komen dat er helemaal nog geen tiny houses in Drenthe zijn.

 

Tiny houses zijn volwaardige woningen van niet meer dan 50 vierkante meter. In aanbouw is een tiny house gebouwd op een oplegger van de familie Van Dijk uit Nieuwlande. Deze trailer wordt zelfvoorzienend.

 

Op wielen

Een ander tiny house in aanbouw van 8 vierkante meter is die van de 27-jarige Eelste Abels uit Eexterzandvoort. Haar woonwagen gaat ruimte bieden aan gasten en wordt straks voortgetrokken door twee paarden. In de lente moet het tiny house van Eelste klaar zijn.

 

Waarom lukt het haar wel? "Ik doe gewoon. Toen ik al bezig was kwam ik er achter dat er het best lastig is om het allemaal volgens de regels te doen. Maar ik dacht: ik zie achteraf wel wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn", aldus Abels.

 

Twee projecten in Emmen

Verder is Emmen het verst gevorderd met initiatieven voor tiny houses. De bedoeling is dat komend voorjaar de schop de grond in gaat in de experimenteerbuurt bij zwembad Aquarena. Plannen konden tot 1 oktober worden ingediend en daaruit worden vijf huizen gekozen die worden gebouwd die tien jaar blijven staan. Ook komt op die locatie een ontmoetingsplaats.

 

Daarnaast heeft het Limburgse bedrijf C3 Living plannen om twaalf tiny houses te bouwen aan het Hemrikkwartier in de wijk Delftlanden.

 

Twaalf in Assen

Ook Assen is momenteel in gesprek met ontwikkelaars voor de bouw van twaalf tiny houses. De exacte locatie is nog niet bekend. Het NCH-terrein in Hoogeveen is in beeld voor de bouw van tiny houses in die plaats.

 

En tot slot wil de PvdA in Tynaarlo dat de gemeente de mogelijkheid voor de bouw van tiny houses gaat onderzoeken.


‘Gasten ontvangen, wonen en reizen op 8 vierkante meter’

24/10/2017Eelste Abels (27) uit Eexterzandvoort heeft een droom: de wereld over reizen met haar zelfgebouwde Tiny House XS, een soort woonwagen die getrokken wordt door een paard. Komend voorjaar vertrekt ze. Wie wil, kan een stukje meereizen.

Op de oprit naast de woning van haar ouders in Eexterzandvoort kijkt Eelste Abels (27) naar een groot houten geraamte op wielen. „Vóór de winter moet er een dak op zitten, en muren”, zegt ze, terwijl ze via een trappetje op de oude aanhanger stapt.

„Het geraamte moet zo snel mogelijk waterdicht worden, dan kan ik straks in de wagen klussen.” Met een boormachine in haar hand wijst ze de hoeken van het bouwwerk aan. „Hier komt een composttoilet, daar een fornuis en achterin een bed.”

Het is haar droom, waar Eelste al weken aan bouwt. Letterlijk. Met een boormachine, schroeven en spijkers. Het geraamte op wielen moet een Tiny House XS worden, of een Bed & Wagen. De naam, daar is ze nog niet helemaal over uit.

In elk geval moeten paarden het mini-woninkje straks trekken, zodat Eelste ermee door Europa kan reizen. Het is de bedoeling dat ook gasten stukjes meereizen.

„Gasten ontvangen, wonen en reizen op 8 vierkante meter”, vat Eelste samen. Haar ogen lichten op, net als haar gele jas. Met de donkere cowboyhoed op haar hoofd straalt ze een en al avontuur uit.

„Het was lange tijd een plan B waar ik over wegdroomde, tijdens het schrijven aan mijn scriptie”, vertelt ze. „Plan A was promoveren, maar toen dat niet doorging werd plan B héél serieus.”

De kaart van Europa

Het idee wordt geboren op haar kamertje in het Zweedse Göteborg, ruim twee jaar geleden. Eelste volgt daar de master Gender Studies.

Op een dag staart ze, het werken aan haar scriptie beu, naar de kaart van Europa die aan haar muur hangt. Deze zit vol stickertjes. Op elke plek waar ze lange tijd is geweest, plakt ze er eentje bij. Frankrijk, Letland, Zweden, Spanje.

„Gewoon zomaar door een stad reizen telt niet”, vertelt ze. Want reizen volgens Eelste is: je onderdompelen in een andere cultuur, de mensen en hun gebruiken leren kennen.

Terwijl ze naar de stickertjes kijkt, bedenkt ze dat ze nog véél meer wil reizen. „Als ik onderweg ben, dan voel ik me het prettigst”, verklaart Eelste. Liften, couchsurfen, ze heeft het allemaal gedaan.

„Ik weet nog dat ik eens in Bretagne stond, helemaal alleen”, blikt ze terug. „Ik wilde in één dag naar Amsterdam liften. Dat was natuurlijk onmogelijk. De ene na de andere auto reed voorbij. Soms mocht ik instappen, maar dan brachten ze me een paar kilometer verder en stond ik weer alleen langs de weg.”

„Anderen raken op zo’n moment misschien in paniek, maar bij mij kwam er juist een soort rust over me heen. Wat maakt het uit dat ik het niet in één dag red, dacht ik. De wereld vergaat niet. En een slaapplek vind ik wel.”

Rondtrekken zoals Roma doen

Méér van dat, besluit de avonturier. Wat haar aantrekt, is rondtrekken in de meest pure vorm. Met paard en wagen lijkt haar een romantisch idee. Zoals Roma dat doen, of Sinti. Ze fantaseert erover, tussen de regels van haar scriptie door, en maakt het plan uiteindelijk ’levensvatbaar’.

Nu - thuis in Nederland - concludeert ze met een grote grijns: „Stiekem heb ik altijd gewild dat plan A niet door zou gaan.”

 

De stapel bouwtekeningen en de kartonnen maquette op tafel in huis bewijzen nog maar eens hoe serieus het plan is. „Mijn broer is meubelmaker en heeft me keer op keer geadviseerd een caravan aan te schaffen”, vertelt Eelste lachend. „Inmiddels heeft ‘ie geloof ik wel door hoe serieus ik ben.”

Terwijl ze tussen de papieren aan tafel gaat zitten, wijst Eelste op de maquette. „Dat is de bok. Daar ga ik zitten, als ik de paarden men. Van de bok kan ik een privé-vertrek maken voor gasten.”

Triomfantelijk trekt ze een vloer onder de miniatuurbok vandaan. „Zo dus. En in deze kistjes berg ik twee matrassen op, waarop de gasten - met een tent boven hun hoofd - kunnen slapen.”

Zelf gaat Eelste in de wagen wonen. Die bestaat uit een composttoilet, fornuis en bed. „Ik heb allemaal moderne technologie in het ontwerp verwerkt. Op het dak komen bijvoorbeeld ook doorzichtige zonnepanelen.”

Gasten ontvangen

Mensen die een stukje met de wagen willen meereizen, doen dat voor de belevenis, zegt Eelste. „Het is jij, de paarden en de omgeving. Back to basic. Een verhaal dat je altijd bijblijft.”

Hoe dat in de praktijk werkt straks? „Ik spreek met gasten af waar ik ze oppik. En ik zet ze af waar ze zelf willen. Dat kan een trein- of busstation zijn, waarmee ze teruggaan naar waar ik ze heb opgepikt. Maar het kan ook zijn dat ze zelf doorreizen.”

„Gasten betalen een vast tarief per uur of dag. Zij zijn straks mijn belangrijkste inkomstenbron. Vanuit Nederland heb ik in elk geval al tien aanmeldingen. Dat kan via mijn site, waar je straks ook kunt volgen waar ik ben.”

 

Om zich op de reis voor te bereiden, is Eelste nu al in training. „Ik moet mijn menbewijs nog halen”, vertelt ze. „En de paarden die mee op reis gaan, ga ik trainen. Ik moet testen hoeveel kilometer we op een dag kunnen afleggen. Zo kan ik voorspellen hoe lang het duurt voordat ik ergens ben.”

Ook oefent Eelste welke (eetbare) producten ze uit de natuur kan halen. „Heers of zevenblad kun je bijvoorbeeld eten. En met klimopbladeren en kastanjes kun je je kleren wassen. Dit kan handig zijn, omdat ik niet elke dag langs een supermarkt kom.”

Dat bij een avontuurlijk plan als dit ook gevaren op de loer liggen, ziet Eelste best. „Maar ik ben niet bang”, zegt ze dapper. „Ik denk dat je voor zo’n reis een gezonde dosis angst en adrenaline moet hebben om alert te blijven. Ik ben niet naïef, maar ik denk wel dat als je het goede denkt van de mens, je ook het goede aanspreekt in de mens. Dat wil ik geloven, en tot nu toe is ook gebleken dat dat werkt.”

‘Een einddatum heb ik niet’

Hoewel het zover nog niet is, wil Eelste de Tiny House XS komende lente af hebben. Om de wagen te testen zal ze eerst door Nederland gaan reizen. Als dat goed gaat, wil Eelste richting Zuid-Oost Europa trekken. „Dat lijkt me erg mooi. En je hebt daar ook meer kleinere wegen.”

 

Wegdromend: „Ik zie het helemaal voor me dat ik met mijn wagen door een mooi Balkan-dorpje reis. Dat ik daar stil ga staan en dat allerlei mensen op me afkomen, want ik val op. Kom vanavond langs, zeg ik dan. Neem je viool mee, en wat eten. Dan maken we er een gezellige avond van.”

Toegegeven. Klinkt wat idealistisch allemaal. „En dat ben ik ook”, zegt Eelste met een brede lach. „Maar ik ben ervan overtuigd dat het kan. En als ‘t niet blijkt te kunnen, dan heb ik ‘t in elk geval geprobeerd.”

 

Voor nu geldt dat er nog wel wat werk aan de winkel is. Maar als Eelste straks eenmaal weg is, zullen we haar niet snel weerzien. „Ik ben weg zo lang als ‘t kan. En zo lang als ‘t leuk is. Een einddatum heb ik niet.”

 

Lidian Boelens

 

Redactie Assen. Focusgebied Aa en Hunze. Is Neerlandica (maar geen taalpurist) en houdt van mensen, historie en graven.


De Schakel

4 Oktober 2017


Wonen, reizen en gasten ontvangen op 8 m²

EEXTERZANDVOORT – Grootse plannen in het kleine Eexterzandvoort: Eelste, geboren in 1990, is een woonwagen aan het bouwen om in te wonen, te reizen en gasten te ontvangen die als vakantie een stukje meereizen.

Wat is de motivatie voor dit bijzondere plan?
Het begon als een plan B, want plan A was promoveren, na de master Gender Studies. Omdat het leuk was te dromen over plan B, waren de eerste schetsen al snel een feit. Toen kwam het nieuws dat de PhD niet door zou gaan, en werd plan B opeens plan A. Nu, 2,5 jaar later, is de bouw van de wagen al flink op weg, en is Eelste begonnen met een tweede crowdfunding, op het platform IndieGoGo, om de bouwplannen te kunnen bekostigen.

Het doel? 
Rondreizen met paard en wagen, en vele avontuurlijke gasten mogen ontvangen waarmee samen de ruimte kan worden genomen om dichter bij henzelf te komen, en te genieten van de rust, de ruimte en de wereld om ons heen. Zoals Eelste het in een eerder interview van De Drentse Zaak in Gezinsblad heeft uitgelegd: ,,Als ik vast werk heb, krijg ik na een half jaar tot een jaar kriebels omdat ik weer op pad moet. Daarnaast heb je de alledaagse stress en moet je alles inplannen. Reizen geeft mij een rustig gevoel. En met paard en wagen rondreizen, hoe leuk is dat?”

Eelste heeft geen ervaring met het bouwen van huizen, maar is gezegend met een gezond logisch denkend verstand, het internet en een kundig netwerk van mensen om zich heen. De tiny house XS wordt gebouwd op een oude ATAF aanhanger van twee bij vier, en wordt van binnen maar zo’n 6 m², omdat de bok van de leefruimte afvalt. Overal is over nagedacht in de 1,5 jaar van voorbereiding: een composttoilet, een hout-gestookt fornuisje, doorzichtige zonnepanelen, een verlengbare bok met overkoepelende tent om de gasten een privé-vertrek te kunnen aanbieden.

Eelste had van te voren nog nooit van een tiny house gehoord, en heeft het idee gebaseerd op een beeld van rondreizende Roma met hun woonwagens. Eigenlijk is het geheel te klein om te scharen onder wat men een ‘Tiny House’ noemt, die zijn over het algemeen vanaf 15 m², dus bedacht Eelste dat het dus een Tiny House Extra Small is: ,,De paarden moeten de wagen wel kunnen trekken, dus de wagen moest zo klein mogelijk. Bovendien wil ik onder de tunnels door kunnen van de meeste provinciale wegen, en heb ik niet zo’n zin om om te waaien bij een flinke storm.”

Via het platform IndieGoGo probeert Eelste nu mensen aan te sporen om een kleine donatie te doen van 5 of 10 euro. Als genoeg mensen zo’n kleine donatie doen dan geldt een oud maar wijs gezegde: vele handen maken licht werk.

Eigen foto.

Artikel: http://www.hetgezinsblad.nl/nieuws/64412/wonen-reizen-en-gasten-ontvangen-op-8-m%C2%B2/


Op de film in Sellingen

Vandaag bezocht Anna Vera de Atelier route, waar Opa en Oma stonden met hun kunst en muziek, tijd om hun voor te stellen aan het grote publiek vonden wij. Hieronder staan de linkjes van alle deelnemende kunstenaars. www.anneliesdaems.nl Galerie Isis ( kunst met een verhaal) Geen website. hun email adres is bfap56@hotmail.com ( bezoek op afspraak) Het paard en wagen project Workshop vilten en vilten in opdracht Facebook pagina : facebook.com/eelste Gratis abonnee worden klik hier https://www.youtube.com/c/DeHummeltjes7

 

De Hummeltjes Postbus 79 9560 AB  Ter Apel Hummeltjes webshop https://www.shop.spreadshirt.nl/dehum... Welkom op het youtube kanaal van de Hummeltjes. Wij zijn Familie Vloggers en we houden van leven. Ons gezin bestaat op dit moment uit Papa Henry ( 36 Jaar) Mama Anna Vera ( 33 jaar) Zefanja ( 7 jaar) Abbygail ( bijna 6 moest ik zeggen) En Deborah ( 2jaar ). Maar ons gezin word nog completer eind dit jaar verwachten wij een tweeling, en we zien enorm uit naar deze schatjes. We vloggen het dagelijkse leven en alles rondom de zwangerschap van de tweeling. Mocht je vragen hebben of een ander leuk voorstel dan kun je ons mailen op wijzijndehummeltjes@gmail.com Veder kun je ons volgen op Facebook https://www.facebook.com/DeHummels/ Twitter https://twitter.com/DeHummeltjes En instagram https://www.instagram.com/dehummeltjes/


Gastblog Eelste Abels – Het ideeënmens

Wat heerlijk om weer begonnen te zijn met de gastblogs. Zo fijn om te ontvangen en te lezen. Dat delen en ook weer die uitwisseling met oude bekenden. Houd ervan. Na mijn oproep op Twitter meldde zich zo’n ‘oude’ bekende: Eelste. Wat ik me herinnerde van haar, was dat ze altijd wel even bij me binnenliep om te vragen hoe het ging, we zaten destijds op dezelfde verdieping om te werken. En ze deelde ook altijd haar verhaal, vrij en open. En dat doet ze nu ook weer. Veel leesplezier!

Het ideeënmens

Ideeën en dromen, daar leef ik op. Op alles kan ik wel een creatieve oplossing bedenken. Ik heb overal een visie op die net anders is dan waar de meeste mensen aan hadden gedacht, en ben dan ook één van die mensen die zulk een plan bedenkt: met paard en wagen gaan rondreizen, als leven(sonderhoud). En ik bedenk dan niet alleen het plan, maar ga het ook uitvoeren, want in mijn wereld is niets onmogelijk.

 

Dat is meteen ook mijn valkuil, want oh, hoe vaak ben ik al wel niet tegen allemaal praktische en organisatorische zaken aangelopen.

 

Gelukkig is daar het ideeën-mens in mij, die ook daar allemaal creatieve oplossing voor weet te vinden, maar het remt natuurlijk wel het proces wat in mijn hoofd van begin tot eind heel simpel uit te voeren is. Alhoewel ik het niet graag toegeef, zijn die praktische en organisatorische dingen bijzaken die er ‘helaas’ bij horen.

 

Zelf uitvogelen

En ja, als ik het allemaal op orde heb, loopt alles heel wat soepeler. Maar damn wat zou het fijn zijn als het allemaal gewoon zou ‘gebeuren’. Dat die zakelijke rekening automatisch wordt aangemaakt als ik mijn onderneming heb bedacht, en dat die agenda als vanzelf zichzelf inplant, en als het weer verandert, dat mijn agenda automatisch meeverandert.

 

Maar nee, uitvogelen of ik straks wel officieel mag wonen in mijn zelf-gebouwde paard-getrokken woonwagen van 2 bij 4, dat zal ik zelf moeten doen.

 

En die crowdfunding?  Die stroomt natuurlijk niet als vanzelf vol…

 

Hoe mooi het leven kan zijn

Tegelijkertijd gaat mijn hele project ook over jezelf kunnen zijn, durven zijn en mogen zijn. De ruimte en rust nemen om uit de stress en dichter bij jezelf te komen. Ik ben iemand die berust op karma, die een sterke intuïtie heeft en daar op vertrouwd, en een berusting kan vinden in wat het leven te brengen heeft.

 

Het mooie aan het leven is dat als je vertrouwen houdt, dingen weer op hun pootjes terecht komen.

 

Als ik mijn vilten producten maak, heb ik eigenlijk altijd wel een moment waarin ik denk: ohhhhh gosh, dit wordt helemaal niets. Dan moet ik een switch in mijn hoofd omzetten, met verstand op nul doorgaan, en opeens kom ik een poosje later tot de realisatie dat het tóch wel wat wordt. Hoe mooi kan het leven soms zijn, als je je dromen volgt…

 

Bron: http://www.evenaarenpartners.net/het-ideeenmens-eelste-abels/


Dankzij crowdfunding de wereld over

Eelste Abels (1990) uit Eexterzandvoort is van plan de wereld over te trekken met twee paarden en een Vardo. De Vardo (originele benaming voor woonwagen) wordt een innovatieve duurzame woning op wielen, waarin ze ook mensen ontvangt om een weekje of weekend mee te reizen. Een inspirerend uitje.

 

World of Crowdfunding

Eelste financiert de bouw van de Vardo met donaties die ze verwerft via World of Crowdfunding. De eerste funding is inmiddels afgesloten, maar mogelijk start Eelste het nog weer op voor verdere financiering, het is haar goed bevallen. ‘Ik heb voor dit platform gekozen omdat het één van de weinige is die werkt met tegenprestaties en omdat het voor onbepaalde tijd kan. De meeste crowdfundingplatforms werken met leningen of aandelen, waarbij er geïnvesteerd wordt en er geld voor terug moet komen. Dat past niet in mijn concept. Mijn bedrijf Eelste zal geen winstgevend bedrijf worden. Uiteraard moet ik er wel van leven, maar dat is met minimale middelen en veel zelfredzaamheid. Wat ik wel kan doen, en graag doe, is een passende tegenprestatie leveren. Als je 100 euro doneert, krijg je een door mij gemaakt product van vilt. Dat is iets waar ik veel ervaring in heb; ik maak schoenen, tassen, maar ook laptophoezen van vilt, onder het label Eelste. En als je 1000 euro doneert, kun je een weekend of week meereizen. Ik kan dan desgewenst workshops geven over zelfvoorzienend leven.‘

Rijdende proeftuin

Het belangrijkste doel van Eelste -die eerder in Letland, Zweden en Italie woonde en al liftend door Europa trok- is het reizen op zich, al verwacht ze dat er onderweg van alles op haar pad zal komen. Ze is afgestudeerd in culturele en maatschappelijke vorming en gender studies, en zal het onderzoek naar mensen en culturen dan ook zeker niet schuwen onderweg.

 

Ze wil ook innovatief bezig zijn op het gebied van duurzaam en zelfvoorzienend leven. Iets wat interessant kan zijn voor bedrijven om in te participeren: ‘Denk aan bedrijven die slimme oplossingen bedenken voor energievoorziening, waterrecycling, koeling, noem maar op. Ik ben al met enkele partijen in gesprek om innovaties te gaan testen. De Vardo wordt een rijdende proeftuin.’

Bron: Noordbizz Magazine Editie Assen - 2017 - 2


De Drentse Zaak met Eelste Abels : ‘Met paard en wagen rondreizen. Hoe leuk is dat?’

Artikel is geplaatst door Albert-Jan Garama op 

‘Met paard en wagen rondreizen. Hoe leuk is dat?’

In een zelfgebouwde en door paarden getrokken woonwagen rondreizen. Dat is wat Eelste Abels de komende jaren wil gaan doen. De Ladder naar Succes van De Drentse Zaak gaf haar het laatste zetje om haar droom achterna te gaan.

 

 

ASSEN – ,,Ik ben een echt ideeënmens. Wat ik heb bedacht, daar wil ik achteraan”, begint Eelste Abels uit Eexterzandvoort. ,,Ik had alleen nog een steuntje in de rug nodig. Waar moest ik beginnen? Hoe moest ik het aanpakken?” Dat steuntje in de rug kreeg ze tijdens de workshopreeks de Ladder naar Succes. ,,Sindsdien gaat het echt in sneltreinvaart. Ik had gewoon iemand nodig die tegen mij zei: ‘Wat een goed idee!’ Daarnaast heb ik nu een mooi punt waar ik terecht kan met mijn vragen.” Met haar bedrijf ‘Eelste’ wil ze belevenissen gaan aanbieden. Centraal daarin staat een zelfgebouwde en een door paarden getrokken woonwagen. De woonwagen moet zelfvoorzienend worden op het gebied van water en elektriciteit en wordt zo duurzaam mogelijk gebouwd.

Reizend verblijf

 

Met behulp van crowdfunding hoopt ze een startkapitaal bij elkaar te krijgen, om zo de kosten van de bouw van Eelste’s Vardo te kunnen betalen. Via een platform op internet (zie: www.eelste.nl) kan iedereen tot en met 7 mei investeren in het project. Als tegenprestatie mogen donateurs straks een nachtje blijven logeren, krijgen ze een workshop of een zelfgemaakt product van vilt. Abels maakt namelijk van vilt onder meer schoenen, sloffen, tassen en laptophoezen. Als de Vardo klaar is, is het de bedoeling dat ze er volledig in gaat leven. ,,In een ruimte van twee bij vier meter”, lacht ze. ,,Ik wil een reizend verblijf worden voor gasten. Dat moeten mijn belangrijkste inkomsten worden, waardoor ik reizend kan leven. Als ik vast werk heb, krijg ik na een half jaar tot een jaar kriebels omdat ik weer op pad moet. Daarnaast heb je de alledaagse stress en moet je alles inplannen. Reizen geeft mij een rustig gevoel. En met paard en wagen rondreizen, hoe leuk is dat?”

‘Oh ja’-moment

 

Terugkijkend op de achtdelige workshopreeks komen bij haar vooral de woorden leerzaam en netwerk omhoog. ,,Je leert allemaal nieuwe mensen kennen waar je op terug kunt vallen.” De workshops van de Ladder naar Succes worden namelijk gegeven door experts op het gebied van onder meer belastingen, verzekeringen en de uitstraling van je bedrijf. Vooral die laatste workshop hielp Abels verder op ondernemersgebied. ,,Ik had twee dingen die ik in mijn bedrijf wilde doen, namelijk het vilt en de wagen. Ik wist niet hoe ik die samen moest brengen. Tijdens de workshop van Irene Wildenbeest werd het ineens één verhaal. Daar had ik echt mijn ‘oh ja’-moment. Maar ook de workshop ‘Van offerte naar factuur’ vond ik heel interessant. Van dat soort zakelijke dingen had ik weinig verstand. Van die workshop heb ik het meeste geleerd.”

Over De Drentse Zaak

In De Drentse Zaak komen gevestigde ondernemers en starters samen. In het monumentale pand aan de Beilerstraat in Assen kan men terecht voor kennis en inspiratie, voor (flexibele) ruimtes en een perfecte werk- en vergadersfeer. In mei start een nieuwe reeks van de Ladder naar Succes.

 

Kijk voor meer informatie op www.dedrentsezaak.nl

 

Het Geheime Wapen Tekstschrijvers.

 


Heel Drenthe Zen

 

* Ook de jonge ondernemer Eelste (27) uit Eexterzandvoort, die vilten producten maakt en workshops hierin geeft, slaat een bijzonder pad in. Ze baarde in haar pitch opzien met de aankondiging dat ze een wagen aan het bouwen is waarmee ze -voortgetrokken door paarden- de wereld rond wil trekken en waarin mensen overal een klein stukje mee kunnen reizen. Eelste maakte bij iedereen avontuurlijke fantasieën los, want wie droomt daar nu niet van? Volg haar maar op www.facebook.com/eelste.

Kijk hier voor het gehele artikel.