Artikel is geplaatst door Albert-Jan Garama op 26-04-2017 – 06:03

‘Met paard en wagen rondreizen. Hoe leuk is dat?’

In een zelfgebouwde en door paarden getrokken woonwagen rondreizen. Dat is wat Eelste Abels de komende jaren wil gaan doen. De Ladder naar Succes van De Drentse Zaak gaf haar het laatste zetje om haar droom achterna te gaan.

ASSEN – ,,Ik ben een echt ideeënmens. Wat ik heb bedacht, daar wil ik achteraan”, begint Eelste Abels uit Eexterzandvoort. ,,Ik had alleen nog een steuntje in de rug nodig. Waar moest ik beginnen? Hoe moest ik het aanpakken?” Dat steuntje in de rug kreeg ze tijdens de workshopreeks de Ladder naar Succes. ,,Sindsdien gaat het echt in sneltreinvaart. Ik had gewoon iemand nodig die tegen mij zei: ‘Wat een goed idee!’ Daarnaast heb ik nu een mooi punt waar ik terecht kan met mijn vragen.” Met haar bedrijf ‘Eelste’ wil ze belevenissen gaan aanbieden. Centraal daarin staat een zelfgebouwde en een door paarden getrokken woonwagen. De woonwagen moet zelfvoorzienend worden op het gebied van water en elektriciteit en wordt zo duurzaam mogelijk gebouwd.

REIZEND VERBLIJF

Met behulp van crowdfunding hoopt ze een startkapitaal bij elkaar te krijgen, om zo de kosten van de bouw van Eelste’s Vardo te kunnen betalen. Via een platform op internet (zie: www.eelste.nl) kan iedereen tot en met 7 mei investeren in het project. Als tegenprestatie mogen donateurs straks een nachtje blijven logeren, krijgen ze een workshop of een zelfgemaakt product van vilt. Abels maakt namelijk van vilt onder meer schoenen, sloffen, tassen en laptophoezen. Als de Vardo klaar is, is het de bedoeling dat ze er volledig in gaat leven. ,,In een ruimte van twee bij vier meter”, lacht ze. ,,Ik wil een reizend verblijf worden voor gasten. Dat moeten mijn belangrijkste inkomsten worden, waardoor ik reizend kan leven. Als ik vast werk heb, krijg ik na een half jaar tot een jaar kriebels omdat ik weer op pad moet. Daarnaast heb je de alledaagse stress en moet je alles inplannen. Reizen geeft mij een rustig gevoel. En met paard en wagen rondreizen, hoe leuk is dat?”

‘OH JA’-MOMENT

 Terugkijkend op de achtdelige workshopreeks komen bij haar vooral de woorden leerzaam en netwerk omhoog. ,,Je leert allemaal nieuwe mensen kennen waar je op terug kunt vallen.” De workshops van de Ladder naar Succes worden namelijk gegeven door experts op het gebied van onder meer belastingen, verzekeringen en de uitstraling van je bedrijf. Vooral die laatste workshop hielp Abels verder op ondernemersgebied. ,,Ik had twee dingen die ik in mijn bedrijf wilde doen, namelijk het vilt en de wagen. Ik wist niet hoe ik die samen moest brengen. Tijdens de workshop van Irene Wildenbeest werd het ineens één verhaal. Daar had ik echt mijn ‘oh ja’-moment. Maar ook de workshop ‘Van offerte naar factuur’ vond ik heel interessant. Van dat soort zakelijke dingen had ik weinig verstand. Van die workshop heb ik het meeste geleerd.”

OVER DE DRENTSE ZAAK

In De Drentse Zaak komen gevestigde ondernemers en starters samen. In het monumentale pand aan de Beilerstraat in Assen kan men terecht voor kennis en inspiratie, voor (flexibele) ruimtes en een perfecte werk- en vergadersfeer. In mei start een nieuwe reeks van de Ladder naar Succes.

Kijk voor meer informatie op www.dedrentsezaak.nl

Het Geheime Wapen Tekstschrijvers.

Dit delen:

Vind ik leuk:

Like Laden…
%d bloggers liken dit: