WONEN, REIZEN EN GASTEN ONTVANGEN OP 8 M²

EEXTERZANDVOORT – Grootse plannen in het kleine Eexterzandvoort: Eelste, geboren in 1990, is een woonwagen aan het bouwen om in te wonen, te reizen en gasten te ontvangen die als vakantie een stukje meereizen.

Wat is de motivatie voor dit bijzondere plan?
Het begon als een plan B, want plan A was promoveren, na de master Gender Studies. Omdat het leuk was te dromen over plan B, waren de eerste schetsen al snel een feit. Toen kwam het nieuws dat de PhD niet door zou gaan, en werd plan B opeens plan A. Nu, 2,5 jaar later, is de bouw van de wagen al flink op weg, en is Eelste begonnen met een tweede crowdfunding, op het platform IndieGoGo, om de bouwplannen te kunnen bekostigen.

Het doel? 
Rondreizen met paard en wagen, en vele avontuurlijke gasten mogen ontvangen waarmee samen de ruimte kan worden genomen om dichter bij henzelf te komen, en te genieten van de rust, de ruimte en de wereld om ons heen. Zoals Eelste het in een eerder interview van De Drentse Zaak in Gezinsblad heeft uitgelegd: ,,Als ik vast werk heb, krijg ik na een half jaar tot een jaar kriebels omdat ik weer op pad moet. Daarnaast heb je de alledaagse stress en moet je alles inplannen. Reizen geeft mij een rustig gevoel. En met paard en wagen rondreizen, hoe leuk is dat?”

Eelste heeft geen ervaring met het bouwen van huizen, maar is gezegend met een gezond logisch denkend verstand, het internet en een kundig netwerk van mensen om zich heen. De tiny house XS wordt gebouwd op een oude ATAF aanhanger van twee bij vier, en wordt van binnen maar zo’n 6 m², omdat de bok van de leefruimte afvalt. Overal is over nagedacht in de 1,5 jaar van voorbereiding: een composttoilet, een hout-gestookt fornuisje, doorzichtige zonnepanelen, een verlengbare bok met overkoepelende tent om de gasten een privé-vertrek te kunnen aanbieden.

Eelste had van te voren nog nooit van een tiny house gehoord, en heeft het idee gebaseerd op een beeld van rondreizende Roma met hun woonwagens. Eigenlijk is het geheel te klein om te scharen onder wat men een ‘Tiny House’ noemt, die zijn over het algemeen vanaf 15 m², dus bedacht Eelste dat het dus een Tiny House Extra Small is: ,,De paarden moeten de wagen wel kunnen trekken, dus de wagen moest zo klein mogelijk. Bovendien wil ik onder de tunnels door kunnen van de meeste provinciale wegen, en heb ik niet zo’n zin om om te waaien bij een flinke storm.”

Via het platform IndieGoGo probeert Eelste nu mensen aan te sporen om een kleine donatie te doen van 5 of 10 euro. Als genoeg mensen zo’n kleine donatie doen dan geldt een oud maar wijs gezegde: vele handen maken licht werk.

Eigen foto.

Artikel: http://www.hetgezinsblad.nl/nieuws/64412/wonen-reizen-en-gasten-ontvangen-op-8-m%C2%B2/

Dit delen:

Vind ik leuk:

Like Laden…
%d bloggers liken dit: