preloader

Overnachten op de wagen

wagen

★★★★☆

Bed & Wagen

⚲ Eexterzandvoort, Drenthe, Nederland

Wil je eens iets anders dan de camping, het glamping, het hotel, de autorit of het vliegtuig? Dan ben je bij het paard en wagen project aan het juiste adres. Want zeg nou zelf: dat is toch op zichzelf al een avontuur?

Er is geen stress in de wagen. De weg zal ons brengen waar het ons heen brengt, de dag zal geven wat het te geven heeft, en morgen is er altijd weer een nieuwe dag.

Met het paard en wagen project zult u helemaal tot rust kunnen komen in de natuur. Doordat de wagen van grootte zo klein is, nodigt dit uit tot het buiten zijn.

Op de uitschuifbare bok is er ruimte voor een 2 persoons bed. Verwacht geen hotel-de-luxe, maar droog comfortabel zal het zeker zijn! 

Eelste kan alle avondmaaltijden voor je verzorgen. Je neemt zelf de ingrediënten die je lekker vind mee, en dan krijg je ‘s avonds een heerlijke maaltijd op schoot, rechtstreeks vanaf het houtvuur.

^ Klik voor meer info ^

Uitgebreide omschrijving

Op zoek naar een unieke vakantie? Nu nog in Nederland, maar uiteindelijk is het plan dat deze wagen ook het buitenland verkennen. Liever op 1 plek? Dan ben je precies op tijd, want in het begin zal de wagen in Eexterzandvoort blijven om een pilot te draaien met de verhuur. Middenin het prachtige natuurgebied de Drentse Aa, met bijzondere vogels en de meanderende Hunze. Ook de lokatie waar de wagen staat is prachtig, met een poel voor de deur, en alleen maar natuur om zich heen. 

De accommodatie

De wagen is van binnen 6m2, in totaal is het 8m2. Een oprecht echt klein huisje dus! Er zit een keukenblokje in, met een klein houtfornuis, die de ruimte ook verwarmt. Een zithoek met 4 zitplekken zit achterin, en een afgesloten toiletruimte met droogtoilet. De bok is verlengbaar, en daar kan een 2 persoons bed liggen, overdekt voor de helft door het dak van de wagen, en de andere helft door een tentdoek. Elektriciteit komt van de zonnepanelen, en water wordt gefilterd vanuit het regenwater of andere bronnen. Binnen is ook het 2 persoons bed van Eelste, waarbij je te gast bent.

De faciliteiten

In de wagen zit een droogtoilet, een keukenblok en een houtfornuisje. Er is in beperkte ruimte elektriciteit aanwezig, maar deze is alleen te gebruiken bij noodzaak. Een eventuele douche kan worden genomen onder de luifel, met opgewarmd water. Het eten zal worden bereid door Eelste zelf, en mocht je gaan reizen met de paarden, dan zal Eelste ook dit verzorgen.

De omgeving

De omgeving waar de wagen de eerste tijd gestald zal zijn, is in het hartje van het nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentse Aa. In Eexterzandvoort, een dorp met zo’n 50 huizen, zijn vele vogelsoorten te vinden, wandelen de reeën door de tuin, en is natuurgebied met landbouw afwisselend te vinden. Er zijn hunebedden te bekijken, vele kilometers fietspaden te vinden en prachtige wandelpaden te bewandelen.

Op bezoek bij Eelste

Deze bijzondere locatie, de Bed & Wagen, is naast alles wat hierboven opgeschreven staat, ook een bezoek bij de bewoner (en bouwer) van de wagen: Eelste. Een persoon met een eigen verhaal, maar bovenal houdt van reizen, dromen, avonturen, de natuur, de diversiteit van mensen en wederzijds respect. Te gast zijn bij Eelste betekend je verhaal kwijt kunnen als je dat wilt, rust hebben als je daar behoefte aan hebt, en samenwerken om de dag zo fijn mogelijk te maken. 

Eten mee

Eelste nodigt je uit om je eigen ingrediënten mee te nemen. Waarom? Om meerdere redenen:

  • Koeling: Er is geen koelkast in de wagen. Het is dus lastig om alles een aantal dagen goed te houden, dus hoe verser de producten, hoe beter.
  • Ruimte: Er is weinig ruimte in de wagen. Hoe korter de periode van meer voedsel in de wagen is, hoe handiger.
  • Tijd: Zonder auto, met alleen paarden, is het lastig om relatief grote hoeveelheden ingrediënten te kopen: omrijden naar een supermarkt kost met gemak een hele dag als je 5km per uur gaat, en maar een 4 uur per dag reist.

Het is uiteraard wel mogelijk, tegen extra betaling, om alles geregeld te krijgen. Geef dit bij de boeking op tijd aan, zodat er tijd is om dit in te plannen.

De Oude Aa
Het Oudemolense Diep

Contact

Ja, ik wil straks op de wagen overnachten!Ik blijf graag op de hoogte van de ontwikkelingen.Ik heb een andere vraag over de wagen.