preloader

Video’s

De bouw

Deel 1

De bouw van de wagen is begonnen met de koop van een oude ATAF aanhanger (Amsterdamse Trailer en Aanhanger Fabriek), gebouwd in 1977, 2 bij 4 meter. De aanhanger was gespot door familie en stond langs de kant van de weg te koop. Mijn eerste taak was natuurlijk om vervolgens de planken eruit te halen, zodat ik goed kon bekijken wat de status van het ijzerwerk was.

Deel 2

Van de planken heb ik een bed gemaakt: ik heb in mijn ouderlijk huis namelijk altijd met een matras op de grond geslapen, nooit in een bed. Hoog tijd dus! Ik heb de oude planken allemaal afgeschuurd en gebruikt als omlijsting. De rest van de planken heb ik nóg verder afgeschuurd, totdat ze helemaal blank waren, en zijn gebruikt bij de aanbouw van een nieuwe keuken in mijn ouderlijk huis.

Deel 3

Omdat ik geen binnenplaats heb om te bouwen, besloot ik voor het eerste gedeelte van de bouw een carport te maken. Ik heb dit provisorisch in elkaar gezet, omdat de carport toch al gauw niet meer bruikbaar zou zijn – de wagen is veel hoger dan het dak van de carport. Achteraf, heeft me deze constructie erg veel tijd en stress gekost, omdat het plastic wegwaaide, er gaten in kwamen, etcetera…

Deel 4

Het oude framewerk was nog vrij recent in de verf gezet, maar ik kon niet goed zien wat de staat eronder was. Ik heb het zoveel mogelijk afgeschuurd (met de hand), en heb voor de zekerheid de hele wagen in de menie gezet. Op die manier heb ik als het goed is de kans op roest en andere aantasting van het ijzer zo klein mogelijk gemaakt. Er was één deel wel verroest, namelijk: de assen. Die zijn dus vervangen door een kennis uit het dorp, en die heeft ook meteen een paar stangen aan de onderkant verstevigd.

Deel 5

Voor de bodem wilde ik stevige platen, die tegen regen en wind konden. Via marktplaats heb ik betonplex platen op de kop getikt met een speciaal verhaal! Ze zijn gebruikt als podium, waar vele beroemde artiesten op hebben gestaan in de jaren 60-70-80. Het is de ene helft van het podium, meer had ik niet nodig. De oude lijmresten van de stoffen bekleding heb ik eraf gehaald, alle beschadigingen met een speciale soort lijm ingesmeerd en vervolgens de alles in de verf gezet. Het was even puzzelen om alles erin te krijgen, dat wel!

Deel 6

Onder het eigenlijke woongedeelte, wilde ik opslagbakken maken. Dit, omdat kasten in de wagen zelf heel veel ruimte innemen op zo’n kleine oppervlakte (8m2). Dus mijn oplossing was om het broodnodige ónder de wagen te kunnen opslaan. Er zijn een aantal lades en een aantal open vakken, en in het midden heb ik een kelder bedacht, waar je van binnenuit bij kan.

De crowdfunding

1e crowdfunding

De eerste crowdfunding was in April 2017 via World of Crowdfunding. In deze crowdfunding bood ik mijn gemaakte producten aan, naast overnachtingen in de toekomstige wagen. Uiteindelijk heb ik zo’n 1000 euro opgehaald met deze crowdfunding.

2e crowdfunding

Paard getrokken Tiny House XS: Eelste.nl

In September 2017 heb ik een 2e crowdfunding georganiseerd via het platform IndieGoGo. Voor deze crowdfunding heb ik producten en diensten verzameld van mensen in mijn omgeving, die dat er graag voor over hadden. Van pedicure en massage tot huisconcert…

Hoe gaat een vakantie eruit zien bij het paard getrokken Tiny House XS B&B?

Voor de 2e crowdfunding heb ik meerdere filmpjes gemaakt om wat vragen over de wagen te beantwoorden die ik dagelijks vaker krijg. Dit filmpje geeft antwoord op: hoe gaat een vakantie eruit zien als je mee op reis gaat straks?

Paard getrokken Tiny House XS B&B: Elektriciteit, water, het doel en de inspiratie

Het 2e filmpje wat ik heb gemaakt voor deze 2e crowdfunding gaat over het beantwoorden van vragen omtrent elektriciteit, water, wat mijn doel is met het project en waar ik mijn inspiratie vandaan hebt gehaald.