preloader

Assen en markten [video]

Assen en markten [video]

De 3e lasser waar ik contact mee heb gehad zou een aantal weken geleden langskomen om een kijkje te nemen naar het frame van de Vardo. Het bezoek kost geld, en ik wil zeker weten wat ik krijg voor dat geld. Uiteindelijk zeiden ze dat ze gaan kijken hoeveel werk het is, en als dat okay is, dat ze de wagen dan gaan fixen…. eind January/ begin Februari. Wacht even, dat is pas over 2 maand! Ik ben klaar met het wachten op lassers, dus heb ik het bezoek afgelast, en ben naar de lokale garage gegaan voor een afspraak. De week erna kwamen ze om de Vardo op te halen en de dag erna hebben ze die van onder tot boven gecheckt. Slecht nieuws: mijn vader heeft de telefoon aangenomen en vertelde me dat het frame niet te fixen was aangezien zowel het frame als de banden scheef waren. 

De volgende dag ben ik naar de garage gegaan om te vragen hoe dit nou zit. De jongen van de garage was nogal pessimistisch, maar nadat hij vertelde wat het grote probleem nou was, keek ik naar het frame en zei: wel, ik ben niet de expert hier, maar, het lijkt dus alsof de assen met maar 4 bouten aan het frame vast zitten, dus, kan ik die niet gewon vervangen? Aangezien het grootste probleem de roest op de assen zijn, en 3 scheve wielen. De trekhaak is ook scheef, maar aangezien die alleen voor noodgevallen gebruikt wordt, ik heb er normaliter paarden voor, is dat niet een probleem wat me tegenhoud bij het bouwen van de Vardo. Na wat overtuiging, de mechanicus zei dat dit inderdaad mogelijk was, dus ik ben naar huis gegaan met nieuwe hoop. Sindsdien ben ik in contact geweest met verschillende experts mbt de assen (in het speciaal Masta was super behulpzaam!) en heb uitgevogeld wat ik zoal nodig heb:

– 2 vierkante (rubber) assen met 5 gaten
– Padmaat 1400
– Flensmaat waarschijnlijk 1850
– Steekmaat 11 cm, maar Mr. Masta dacht dat nieuwe banden nodig zouden zijn, aangezien deze Cheng Shin Tire 6.00-9 95 m niet meer beschikbaar zijn inclusief de velgen en niet gegarandeerd op de nieuwe as passen.

Nieuwe assen zou perfect zijn, en alhoewel ze behoorlijk duur zijn, het is nog betaalbaar (zo’n 330 euro per as), waardoor ik dus niet opgeef. Tuurlijk, als er 2e hands assen zijn met deze afmetingen die ik kan laten testen en goed blijken te zijn, dat zou nog beter zijn. Als je een stel weet: laat het me weten!!

Verder heb ik wat planken verkocht die op de oude ATAF zaten aan mijn ouders, die heb ik compleet afgeschuurd en nu worden ze onderdeel van de nieuwe keuken. Zo’n fantastische manier van recycling! En heel goed voor het project, aangezien ik zeker het geld goed kan gebruiken van de planken. Wanneer de keuken af is zet ik hier wel wat foto’s ervan op. Ze zien er zeker goed uit!

Verder ben ik met mijn moeder en onze parter Greetje naar 2 verschillende kerstmarkten geweest: één in Annen en één in Balloo. Eigenlijk zouden we alleen naar de eerste, maar aangezien onze kerstbomen zo’n succes bleken, besloten we er nog meer te maken en ook naar de markt in Balloo te gaan. In Annen was het in Dickens stijl, dus moet je ons eens helemaal uitgedost zien…

De kerstboom die we hebben gemaakt zijn bijna allemaal verkocht, we hebben nog 1 over en wat kleintjes die eigenlijk alleen maar oefeningetjes waren. We zijn super blij dat mensen het idee van mijn moeder (die ze heeft bedacht) zo leuk vinden, en nu blij zijn met een klein kerstboompje. Ik heb ook mijn eerste opdracht, een sleeve voor een iPad maken. Ik heb met deze techniek een kussen eerder gemaakt, maar om zeker te zijn dat het gaat werken maak ik eerst een telefoonhoesje. Als het allemaal goed werkt zoals ik verwacht, is het voornamelijk de sluiting wat aandacht verdient. En dan heeft onze vriend een nieuwe iPad sleeve voor kerstmis!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: