preloader

Bouw plannen en wol vilten

Bouw plannen en wol vilten

Er is nog steeds geen nieuwe wagen, om even direct te antwoorden op de eerste en belangrijkste vraag… Maar, ik heb rondjes gereden met mijn moeder om er eentje te vinden, heb tips en ideeën gekregen, en er zijn mensen die ik kan contacteren die misschien meer weten. Eentje die beter is dan wat ik heb, uiteraard. In de tussentijd heb ik bouwplannen getekend, geïnspireerd die iemand op mijn facebook had gedeeld, met een blog van Alowieke, die ook zo’n soort wagen bouwt. Super inspirerend, want tussen de gedichten, verhalen en tekeningen, zijn er hele gedetailleerde beschrijvingen van technieken en bouwplannen. Aangezien Alowieke al in zo’n soort wagen heeft gewoond, voor een langere periode en duidelijk meer bouwervaring heeft dan ik, neem ik alles in als een spons. Het heeft al heel wat verhitte discussies geleverd over bouwplannen en hoe de wagen zou moeten worden gebouwd. 

De blog laat ook zien hoe ze alles heeft uitgetekend en gerekend heeft van te voren. Tuurlijk, ze heeft een op maat gemaakte chassis, waar ik geen geld voor heb, maar ik ben ook maar begonnen met tekenen. Ik weet nog niet de uiteindelijke afmetingen van de chassis die ik ga gebruiken, maar ik weet wel dat het minimaal 2.20 bij 4 moet zijn voor de binnenkant van de wagen, maar of het met of zonder wat aanpassingen aan de chassis (die meestal 2 meter breed zijn), en hoe de muren moeten worden gebouwd (buiten het chassis of in het chassis), dat weet ik nog niet precies. Tuurlijk is het mogelijk om de plannen een beetje uit te rekken, zodat ik een beetje meer ruimte heb, alhoewel dit alleen voor de lengte geld, wat de breedte mag niet breder dan 2.20 ivm de wegen. Ik heb al verschillende plannen gemaakt, en 4 meter is echt het minimale in lengte wat ik binnen de wagen nodig heb. Het is een puzzel die me wakker houdt nachts, maar ik hou van deze voorbereiding!! Niet een chassis kunnen vinden is soms behoorlijk stressvol, maar misschien had het zo moeten wezen, dat ik eerst gedetailleerde plannen maak, een miniatuur maak van karton, voordat ik alles bouw. Wat niet mijn plan was, maar wel erg aanlokkelijk als er een goed chassis op de oprit staat.

Uiteraard heb ik niet alleen maar getekend, ik heb ook gevilt. Het was opnieuw een prachtig experiment, aangezien er een enorme vacht was, en alhoewel het afgelopen keer prima ging op het gras, betekend dat niet dat het nu weer zo zou gaan. Ik heb het ietsje anders gedaan deze keer, niet de wol zelf nat gemaakt voordat ik de fleece erop legde, maar alleen maar warm water en groene zeep gewaterd toen alles al op elkaar lag. Ik hoopte dat het minder nat zou worden, maar het tegenovergestelde gebeurde: het was super nat, en nadat ik het water erdoorheen had gedrukt, was het rollen een probleem. Uiteindelijk heb ik het opgerold gekregen (moeders heeft me geholpen aangezien het onmogelijk alleen te doen was) en laten uitlekken op de tafel. Heb het 4x gerold in verschillende richtingen, en toen heb ik het nog met mijn handen gevilt en gestampt met de voeten. Het heeft me 5 uur geduurd voor ik zo moe was dat ik besloot dat het klaar moest zijn, en heb het in de wasmaschine en droger gedaan, wat we speciaal voor de schapenvachtjes hebben.

Alhoewel ik bang was dat het er niet goed uit zou komen, aangezien het rollen zo’n probleem was, was het echt super mooi!!! En enorm….. Het is ongeveer 1.90 in lengte, en ongeveer zo breed ook. Het is niet de originele lengte, het komt door het rollen, waardoor het ook heel dun is, alhoewel de originele vacht dat niet was. En alhoewel ik het wat heb moeten bijvilten met de naald, zodat het goed blijft voor een langere periode, ben ik erg geneigd om deze zelf te houden! Het is niet vaak dat ze 1.90 worden…

Dus ik probeer mezelf druk te houden. Samen met moeders maar ook alleen heb ik markten bezocht, om inspiratie te krijgen of handige tips, en doodat ik met veel mensen praat en veel mensen geïnteresseerd zijn in mijn project, heb ik maar visitekaartjes gemaakt. Het is de eerste keer dat ik mijn eigen kaartjes heb gemaakt, al heb ik al eerdere gehad van de bedrijven waar ik (vrijwillig) werkte. Het leven is vol kleine geniet momenten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: