preloader

De tijd om buiten te werken is aangebroken!

De tijd om buiten te werken is aangebroken!

Echt waar, het is zo ver! De tijd om buiten te werken komt er aan: de bloemen zijn begonnen met bloeien, de vogels zingen en tussen de regendruppels door begint de zon warm te schijnen. Oftewel: de lente komt eraan. Wat dit betekend voor het project? Wel, dat ik weer aan de wagen kan gaan werken. Ik heb iemand gevonden die het frame kan fixen, maar aangezien we geen verwarmde en overdekte plek hebben, hebben we lente liever vandaag dan morgen nodig, preferabel met droog en windstil weer. We hebben een paar van die dagen al, maar het enige wat ik tot nu toe kan doen is meer voorbereidingen treffen.

En er zijn nogal wat voorbereidingen. Ik ben officieel een ondernemer geworden met een registratie bij de KvK. Dus vanaf nu kan ik mijn vilten producten en workshops officieel verkopen! Super blij met deze ontwikkeling, dus ik heb ook visitekaartjes gemaakt, welke heel goed zijn ontvangen, en heb een enorme workshop in Amsterdam gegeven. Op de Dickens-markt in December, in Annen, kregen we het idee om een boom te vilten in haar massage salon. Ik heb nog nooit zoiets eerder gedaan, maar hey, klinkt goed, dus waarom niet! Het was behoorlijk wat stressen, zeker aangezien ik geen idee hoe zo’n enorm stuk viltwerk te maken binnen een dag, wat uiteindelijk dan ook een heel weekend werd. Het was hard werken, maar samen met vrienden hebben ik en Vanessa van Infiniti massage salon haar droom waar gemaakt: een echte boom in haar huis. 2.40m in de hoogte, 60cm in diameter, het is een prachtige oude walnootboom.

Zoals ik al had gezegd, ik ben een ondernemer geworden. Dit heeft ook behoorlijk wat voorbereidingen nodig en ik heb met heel wat zakelijke dingen te maken. Gelukkig is er in de provincie iets genaamd de Drentse Zaak, waar startende ondernemers hulp kunnen krijgen met het goed opstarten van hun zaak. Deze maand zal ik daar iedere week workshops krijgen, en afgelopen vrijdag ging ik naar de eerste netwerk en pitch avond. Het was super leuk, en blijkbaar maken mijn plannen indruk: ik ben al beschreven in een artikel over de avond! Check het artikel in Noordbizz hier, of alleen wat ze over me schreven:

* Ook de jonge ondernemer Eelste (27) uit Eexterzandvoort, die vilten producten maakt en workshops hierin geeft, slaat een bijzonder pad in. Ze baarde in haar pitch opzien met de aankondiging dat ze een wagen aan het bouwen is waarmee ze -voortgetrokken door paarden- de wereld rond wil trekken en waarin mensen overal een klein stukje mee kunnen reizen. Eelste maakte bij iedereen avontuurlijke fantasieën los, want wie droomt daar nu niet van? Volg haar maar op www.facebook.com/eelstesvardo.

Naast werken aan een werkende organisatie zijn, ben ik op zoek geweest naar een bijbaan om in mijn basis inkomen te voorzien. En ik ben heel verheugd te kunnen vertellen dat het is gelukt! Ik ben begonnen met werken bij een organisatie die functioneert als een externe verkoopafdeling voor kleine en medium-grote organisaties in Nederland. Voor het begin is het betaald vanuit de bijstand, dus ik heb nog geen contract, maar zodra ik mijn waarde heb laten zien krijg ik als het goed is al snel een contract.

Zoals je misschien hebt gezien heb ik een aantal dingen veranderd op de website. Ik had hoop om een crowdfunding te beginnen, maar het blijkt dat dat niet mag in de bijstand, ook al is het voor mijn eigen bedrijf. Dus nog een reden om snel uit die bijstand te raken, want ik kan niet wachten om met de wagen te beginnen!! Ook ben ik meer actief op facebook geworden, dus check dat ook eens.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: