preloader

Eruit met het oude, erin met het nieuwe!

Eruit met het oude, erin met het nieuwe!

De dag nadat iemand letterlijk het oude frame kwam oppikken, welke daarbij door de lucht zweefde, kwam mijn oom net zo onverwachts langs om het nieuwe frame te brengen. Wat en timing, alsof het zo had moeten zijn. Dus jullie lezen een blog van een super blij persoon, met een nieuw frame die zo onwijs veel beter is dan de vorige… Een frame die hoop in mijn plannen brengt!

En als je je afvraagt wat er met de oude gebeurt: waarschijnlijk gaat het naar Turkije om te worden omgesmolten tot nieuw ijzer. Blijkbaar hebben ze daar veel smeltovens, in Turkije. De prijs van het ijzer is erg laag op het moment, aangezien Turkije Syrië aanvalt, de dictatuur welke erger wordt, en dat verlaagt de ijzerprijs doordat mensen hun interesse verliezen. Het betekend dat ik niet veel voor het oude frame heb gekregen, maar ieder beetje is een beetje!

014
 Zo blij met mijn nieuwe frame. Ik was weg, ik deed vrijwilligerswerk, toen mijn oom kwam, en had mijn internet de hele dag niet aangehad op de telefoon, dus toen ik net naar huis ging, kreeg ik opeens het bericht dat hij het frame die ochtend had gebracht. Thuiskomend, vond ik het frame, beschreven met blije teksten door mijn moeder. Het beste begin van een nieuwe start ooit. Zelfs de kat is heel blij. Ik ben al begonnen met het afnemen van het hout, zodat ik het ijzer eronder goed kan schoonmaken. Het moet worden schoongemaakt, geschuurd, geolied, en opnieuw geverfd zodat het klaar is voor alles wat er bovenop gaat komen. Er zijn vier gaten in de zijkant, die ik klaar wil maken om de muren in vast te maken. Niet iets wat ik had bedacht van te voren, maar een extra-tje dat met dit frame komt.
De remmen van de wagen moeten worden gecheckt en gerepareerd, en de handrem vooraan moet worden verplaatst. De status van het hele frame is behoorlijk goed, dus het zal niet heel veel werk worden: des te sneller kan ik beginnen met bouwen!

In de tussentijd ben ik nog steeds bezig met het verzamelen van geld. Ik heb een baantje gekregen bij een postbedrijf die me een klein basis inkomen zullen betalen, maar het is een begin van een vast inkomen. Het meeste zal direct naar de Vardo gaan, maar uiteraard moet ik ook voor vaste lasten betalen zoals verzekering en eten. Om meer geld te verdienen ben ik meer vilt gaan maken. Vandaag was ik op de kunstmarkt in Haren, vlagijk Groningen, waar ik, mijn moeder en 2 vrienden druk bezig zijn geweest met wol de hele dag. We hebben hele vachten (geschoren, niet gedood) voor op de vloer, in bed, in de stoel, op de muur, waar je het maar kan bedenken. Verder heb ik wat kleine stukken gemaakt, welke goed zijn voor in de stoel, voor de kat of hond, om tassen of kussens va te maken, of gewoon als decoratie. Mijn moeder had gevilte kussens van gekleurde wol, en haar vriendin had allerlei gewoven producten. We hebben een mooie mix aan wolproducten, en het was leuk om op de markt te staan en uit te leggen hoe we werken, wat we doen en uiteraard: waar het geld naartoe gaat! Veel mensen waren geinteresseerd in de Vardo en ik heb heel veel positief commentaar gekregen, wat super leuk is. Mijn moeder heeft veel producten verkocht, ik heb zelfs wat van haar verkocht. Helaas heb ik niet zoveel verkocht, maar ik heb genoeg verkocht om de materialen te bekostigen, en een beetje meer voor de Vardo. De 23e hebben we weer een markt in Gieterveen, je moet zeker eens komen! Ik geef misschien zelfs een vilt workshop, zodat je zelf je eigen kleine kussentje kunt maken.
 
Weg met het oude en in het het nieuwe: nieuw frame, nieuwe hoop. Let’s do this!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: