preloader

Gedegen planning

Gedegen planning

Het is al veel te laat maar toch: gelukkig nieuw jaar! Ik heb niet meer geschreven sinds het nieuwe jaar, dus tja, het wordt tijd.

Wat is de status quo op het moment? Wel ik ben druk bezig geweest om werk te vinden, druk om bijstand te krijgen, druk postbode geweest, druk vrijwilliger zijn bij Vluchtelingenwerk, druk vrienden bezoeken, druk mijn knie blessure te fixen, en druk met een gedegen plan te schrijven voor de Vardo en de hele organisatie die ik eromheen wil… Het zijn deze dagen dat je realiseert hoe kort de dagen eigenlijk zijn, ze zijn over voor je het door hebt. Ook omdat ik thuis wat taken heb, zoals vuur maken, de hond wandelen, de dagelijkse zaken – ze kosten best veel tijd! Maar ik denk dat je het wel begrijpt – ik ben behoorlijk druk geweest.

Het belangrijkste voor hier is: hoe gaat het met de Vardo? Wel, het frame staat nog steeds stilletjes op de oprit onder een groot stuk plastic die ik af en toe moet bevrijden van regen en ijs. Ik heb al een aantal weken geleden het ijzer willen bewerken met menie, maar ik realiseerde me opeens dat dat pas kan bij 10 graden, wat het niet gaat zijn voor op z’n minst nog een maand. Dus, nu probeer ik het op een andere manier – een kennis kent jongeren die een opleiding doen voor automechanicus, die moeten toch oefenen….. En ik heb heel veel werk te doen aan het frame voordat ik kan beginnen met bouwen, dus zodra de temperatuur buiten goed is, zou ik liever daarmee beginnen ipv eerst met frame-problemen te moeten dealen.

In de tussentijd ben ik druk bezig geweest met een business plan voor de Vardo. Als ik dit echt wil doen, deze droom, heb ik een gedegen plan nodig, en moet ik weten of het financieel haalbaar is. Ook wil ik misschien aan crowdfunding doen, of voor sponsoring vragen, wat ook een goed plan vereist. Dus terwijl ik schrijf en praat met heel veel mensen over alle plannen (dank voor alle tips en het delen van jullie ideeën!) verbreed ik mijn opties op het moment. Het basis idee is om een organisatie op te richten die Eelste heet.

Ik weet het, dat is mijn naam, maar wie heeft mijn naam nou nog meer? Het zal overal herkenbaar zijn, en uiteindelijk, de organisatie draait op mij. Dus met dat als basis heb ik verscheidene onderdelen: Eelste’s Vardo, Eelste’s Shop, Eelste’s Verhalen, … en misschien bedenk ik nog veel meer. Eelste’s Vardo moge duidelijk zijn, het is de wagen en de mogelijkheid om gasten te ontvangen. Onderdeel van dit plan is dat mensen een bed kunnen huren met of zonder ingrediënten: ik kook, maar wanneer ze zelf hun ingrediënten meenemen, dan krijgen ze korting. En op die manier zal ik meer verscheiden eten, zij hebben nog steeds vakantie wat ze hoeven niet te koken, en zij eten wat ze maar willen ook.

Ook Eelste’s Shop is al op de website geïntroduceerd vanaf het begin: het is de plek waar ik mijn handgemaakte producten verkoop en ook uiteindelijk misschien de workshops die ik kan geven. Ik ben al verscheidene malen gevraagd om workshops te geven, en waarschijnlijk is de eerste aankomend, voor een vriendin, dus het is een ideale manier om dit te verkennen. Naast het vilten van vachten, ben ik ook begonnen met het vilten van tablet sleeves, kussens, sloffen etc. Ook heb ik nu handgemaakte ansichtkaarten, en voor zowel de vilten producten als de kaarten kunnen ook in opdracht worden gemaakt als je voor iets speciaals zoekt. Maar, zelfs ini opdracht, ben ik een artiest met artistieke vrijheid. Dus je kunt zeggen wat je ongeveer wilt, maar de uiteindelijke beslissingen zijn altijd de mijne, naast het feit dat vilt en verf altijd een eigen manier van zijn heeft.

Eelste’s Verhalen zou zomaar een nieuw iets kunnen zijn, zelfs voor de fanatieke lezers van deze blog. Het idee heeft zijn origine in het feit dat ik ervan hou om het verhaal van mensen te vertellen, en ik zou graag bepaalde onderwerpen in een super diverse groep mensen onderzoeken: de mensen die ik onderweg tegen kom. Ik zal deze verhalen anoniem vertellen, omdat ik niet denk dat het nodig is om iemands naam en foto erbij te hebben, en omdat mensen dan hun hele verhaal kunnen vertellen, zonder beperkingen of gevaar. Onderwerpen die ik interessant vind zijn de dromen van mensen, de echte dromen, niet degenen die door de samenleving opgelegd zijn, en hoe mensen veiligheid ervaren, op iedere manier dat er veiligheid bestaat. Interviewen en mensen vragen naar hun verhaal is nog niet iets wat ik al gedaan heb, omdat de bouw en het zorgen voor inkomsten zijn een prioriteit op het moment.

En om deze onderwerpen te verbinden met Eelste’s Vardo, om het verhaal van ‘Eelste’ rond te breien: de Vardo moet een plek worden waar iedereen veilig is, een plek waar mensen kunnen dromen. Ik heb er ook over gedacht om mensen te hosten, en ze dan aan te bieden te helpen bij het ontdekken van hun dromen. Het leven heeft me laten zien dat ik goed ben in het gidsen van mensen in het praten en denken over hun dromen, de verborgen dromen, degenen waar ze niet over durfen na te denken voor zoveel verschillende redenen, al is het meestal omdat ze denken dat het onrealistisch is. Toegeven dat je een droom hebt, betekend niet dat je je hele leven hoeft te veranderen, maar het toelaten van je droom in je leven, kan zoveel blijheid en geluk brengen. Het is het waard.

Zoals je kunt lezen, heb ik veel nagedacht over al mijn opties en krachten en zwakheden,en hoe ik dit kan gebruiken in de nabije toekomst. Ik hoop nog steeds om me te kunnen registreren als een eenmansbedrijf binnenkort (maar omdat ik bijstand krijg, moet ik een workshop eerst doen, en dan moeten mijn plannen worden gecheckt), zodat ik dan officieel mijn geld kan verdienen de officieel manier, en er nog meer moeite in kan stoppen. Ook is mijn hoop dat de wagen voor het eind van de zomer klaar is om in te wonen, op zijn minst klaar om erin te slapen en koken, zodat ik dan verder kan gaan met bouwen terwijl ik erin woon. Ik zou graag ergens vol tijd willen werken zodra ik erin woon, en wat geld sparen voor de paarden, en heb een back-up als ik vertrek voor de grote reis. Daarvoor wil ik ook nog graag mijn rijbewijs halen, aangezien het handiger is om een baan te krijgen met rijbewijs en auto (alhoewel beide zijn niet echt verkrijgbaar zonder baan en inkomsten). Dit zijn mijn dromen voor de nabije toekomst, en deze dromen zijn degenen die mij gemotiveerd houden om door te gaan, om deze dromen waar te maken.

DANKJEWEL VOOR HET LEZEN, EN ZOEK VOOR JOU DROMEN!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: