preloader

Muren, dak, waterdicht?

Muren, dak, waterdicht?

Zo veel is er gebeurt! Het is ongelofelijk. De muren staan rechtop, het framewerk is bijna klaar, de wagen heeft nu daadwerkelijk een vorm! Heb je de foto’s al gezien? Zo niet, hier zijn ze:

Ik ben zo blij. Zoals je kunt zien, heb ik wat hulp gehad, aangezien ik echt niet wist wat ik moest doen op een bepaald punt. Het dak maken leek zo ingewikkeld, ik was zo druk met de nummers goed op papier krijgen, en maar doorrekenen, ik moest de zonnepanelen installeren, die moeten op een bepaalde hoek, en het leek gewoon echt te ingewikkeld om alleen te doen. Ik heb zelfs de pro’s gebeld, maar toen ik hoorde hoeveel zij kosten, heb ik die toch maar gecanceld, op geen manier dat ik dat kan betalen. Gelukkig heb ik een vriend met heel veel ervaring met hout, en die wilde helpen, alhoewel het uiteindelijk helemaal niet zo super ingewikkeld was. Stapje voor stapje, zodat mijn hoofd het bij kan benen.

De volgende stap is opnieuw behoorlijk groot en lijkt moeilijk: alles waterdicht maken. Ik heb een leftover watervast folie gekocht, wat ik voor de muren ga gebruiken. Ik heb watervaste platen voor op het dak gekocht, alleen bleken die niet voor deze hoek geschikt te zijn, dus, heb ik ook nog een andere soort watervaste folie daarvoor gekocht, aangezien degene die ik heb gekocht voor de muren niet het juiste merk is om garantie op te leveren. Maar, ik zal serieus alles, echt alles, eraan doen om het waterdicht te krijgen. Ik zal op mijn handen gaan staan, als dat nodig mocht blijken (al kan ik dat serieus niet). Ik heb al zoveel moeten vechten met het water, het moet een keer klaar zijn.

Wat de grote vragen nu zijn? Wel, de zonnepanelen moeten worden geïnstalleerd. Ik was van plan om EPDM op het dak te gebruiken, maar dat is voor platte daken, wat die van mij niet is, en het is niet damp-open, wat alles eronder wel is. Dus dat creëert een probleem. Daarom ben ik gaan kijken naar andere opties, zoals golfplaten. Maar dan komt er een ander probleem, ik heb namelijk instructies voor de zonnepanelen als er EPDM op het dak komt, niet voor golfplaten! Hoe ga ik dat in vredesnaam dan ook waterdicht krijgen? Ook moet ik nog dakgoten installeren, die weer speciale folies nodig hebben, en materialen en alles. Damn, ik heb geen idee hoe ik dat allemaal moet doen. En ik heb nog niet eens over de pijp nagedacht, voor het fornuis. Het past gewoon echt niet in mijn hoofd even, en ik heb een installatie filmpje gekeken waar ze de pijp installeerden toen het dak al klaar was. Bedacht me dat dat misschien ook voor mij goed zou zijn, want dan kan ik me later pas zorgen erover maken, niet ook nog eens bovenop alles nu. 

Maar hey, stapje voor stapje kom ik er wel!

Wat er nog meer is gebeurt? Wel, ik heb nog een crowdfunding gehad, welke niet super succesvol was als het om het geld gaat, maar wel goed voor de marketing, netwerken en sponsoring. 2 kranten hebben over me geschreven in de afgelopen weken om wat aandacht aan de crowdfunding te geven, en heel veel vrienden, kennissen en andere organisaties in mijn netwerk hebben me sponsoring gegeven door hun diensten of producten aangeboden. Ik verkoop die nu in de ‘shop’, dus check het vooral, daar, misschien is er wat leuks voor je bij, en je sponsort ook nog het project op het zelfde moment! Wat er te vinden is? Wel, pedicures, tarot sessies, mindfulness, yoga, heel veel muziek, tours, fotografie, bedrijfskundige hulp, honing en nog veel meer.

En verder is het lekker gegaan met het vilten. Ik heb mijn eerste officiële workshop in Assen gegeven, bij Padoes! Zo onwijs leuk. Het was vol en alle deelnemers zijn naar huis gegaan met prachtige creaties, een diploma en een blij gevoel. De volgende workshop is 4 november, voor kinderen (10+), en daarna gaan we kerstboompjes vilten in December! Er zijn nog een paar plaatsen open voor de kerstbomen, dus wees er snel bij. En verder geef ik workshops voor organisaties, binnenkort is er een workshop voor reconcep, en ook het volgende bedrijf staat al klaar. Ik heb wat aanvragen voor tassen gekregen, die al een heel end op weg zijn ook. Ja, ik kom vooruit, ik ben super druk, en vind het moeilijk om alles op hetzelfde moment te doen, maar ik vind het super leuk om te doen!!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: