preloader

Reisplannen en tiny houses

Reisplannen en tiny houses

Terugkomende onderwerpen zijn mijn reisplannen en het concept van tiny houses: ga ik een tiny house bouwen? Voor het 2e onderwerp heb ik niet echt een duidelijk antwoord, want het antwoord is zowel ja als nee. Het Tiny House idee is erg populair geworden in de afgelopen jaren, en uiteraard, een paard getrokken wagen op wielen waar iemand in gaat wonen, past in het concept ‘tiny house’. Maar, mijn project is totaal niet gebaseerd op deze populaire beweging of het idee van tiny houses, maar op het concept hoe de Roma, of de Dom (zie mijn geschiedenis pagina), rondreisden. De Vardo die ik ga bouwen is niet een Vardo zoals die 150 jaar geleden, ongeveer, door de Roma mensen werd gebouwd. Totaal niet. En ook, ik ben geen Roma, dus hoe kan ik deze traditie overnemen? Wel, het is mijn inspiratie. Ik heb het geromantiseerde idee genomen als inspiratie, en ik ben erg bewust ervan dat de Roma het absoluut niet makkelijk hadden. Maar ik wil wel credits geven aan hen die mijn inspiratie vormden. Dus bouw ik een tiny house en kan ik misschien goede ideeen krijgen van de beweging? Waarschijnlijk wel. Maar ik bouw geen Vardo met het idee dat ik en Tiny House bouw.

Het tweede onderwerp zijn mijn reisplannen: waar ga ik heen? Voor hoe lang ga ik reizen? Wel, om alle wensen en hopen direct te beantwoorden: ik heb geen idee, en hopelijk voor vele jaren. Op het moment heb ik mijn hoofd compleet gefocust op het bouwen van de wagen, en alhoewel ik wel droom van de mooie toekomst waar ik rondreis en prachtige mensen ontmoet en nog mooiere plekken bezoek, heb ik nog geen plannen. Gedurende de 3 week vakantie met mijn ouders heb ik dit gevonden, van Drottning Kristina, welke goed past:

Den som går sina egna vägar
behöver ingen karta.

Zij die hun eigen wegen bereizen,
hebben geen kaart nodig

Ik hou van deze uitspraak en het past perfect in het antwoord op mijn reisplannen, maar ook op het hele project van bouwen en plannen wat erbij komt kijken. Er zijn geen plannen, ik kan overal naar toe. Het is een schets van een plan dat ik heb wanneer de Vardo klaar is; ik zal er op 1 plek in wonen voor een poosje, dan korte ritjes in Nederland gaan maken. Ik denk dat het heel belangrijk is om de wagen eerst te testen, voordat ik serieus ga reizen, en uitvinden dat he toch niet is wat ik hoopte.

Dus, nu ik al die prangende vragen heb beantwoord, zal ik vertellen wat ik vandaag heb gedaan: ik heb mezelf geregistreerd in de gemeente waar ik nu woon. Ja, ik ben een nummer geworden, en kan terug worden gevonden op adres. Ik moest zoveel formulieren invullen, en de persoon achter de desk had nog nooit iemand gehad die terug kwam van het buitenland, dus het was nogal interessant. Dit is ook onderdeel van het voorbereiden van de wagen: registraties, papierwerk, verzekeringen… Ik weet nog niet hoe ik dat allemaal moet regelen voor het reizen, maar hopelijk zal dit onderweg nog duidelijk worden.

So, having answered those hot questions, I’ll tell you what I’ve done today: I’ve registered myself at the municipality of my parents, where I’m living right now. Yes, I’ve become a number, and can be traced back to an address again. I had to fill in so many forms, and the person behind the counter never had anybody moving back in from abroad, so it was all quite an excitement. This is also part of the preparation for the wagon: registrations, paperworks, insurances… I still don’t really know how I will have to arrange all of this once really travelling, but hopefully along the way this will become more clear.

Dus, aangezien er geen werk aan de wagen was, heb ik wat frambozen in de tuin geplukt en een Drents Heideschaap gevilt. Niet met huid, maar met wol, en het lijkt uiteindelijk nog steeds als het vachtje van een schaap, zoals die op de bank. Een beetje raar, maar gelukkig is er dus geen schaap voor gedood, dus eigenlijk is het super mooi.

Heb jij nog vragen die ik moet beantwoorden? Vraag ze vooral, ik beantwoord ze graag, of om onderwerpen te bediscussiëren?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: