preloader

Update Augustus 2018

Update Augustus 2018

Augustus 2018, de herfst komt eraan. We hebben een hete zomer achter de rug, en het is tijd voor een mooie nazomer. Af en toe regen, af en toe zon. En, het is tijd om te verhuizen, te verkassen meer, van in de boerderij, naar in de wagen. Hoog tijd! 

De wagen

De wagen is op het moment qua dak waterdicht, en ik ben al bezig geweest met het rabat aan de buitenkant erop maken. Helaas bleek ik niet genoeg ventilatielatten te hebben, echt maar 2 te weinig ongeveer, waardoor dat stokte. Ook ging het ineens regenen, en dat was niet zo’n klein beetje regen, dus moest er weer plastic aan te pas komen om alles droog te kunnen houden. Omdat ik namelijk met het hout bezig was, heb ik alle ramen vrij gemaakt van het waterdichte rode folie wat de wagen heeft gekarakteriseerd voor de afgelopen tijd. Nu is het dus wachten op nieuwe ventilatielatten, onder andere, zodat ik het rabat aan de buitenkant af kan maken.

Ook zit in dezelfde bestelling als het goed is alles om kozijnen te kunnen maken. Dit is de 2e reden waarom de bouw is gestokt. Ik wist niet hoe ik dit moest oplossen, hoe de kozijnen te maken, wat te bestellen, wat ik nodig was, wat verstandig was… Iedereen had er echt zulk verschillende meningen over, dat mijn hoofd het niet meer snapte, en weigerde een conclusie te trekken waar ik wat mee kon. Dus dat heeft me een behoorlijk poosje gekost, om mijn eigen pad hierin te durven trekken, want ik heb geen zin in kapotte ramen het eerste beste hobbeltje, of een gevecht met het water bij iedere regenbui. Ik denk dat ik nu uiteindelijk een mooie tussenweg heb gevonden, die nu alleen dus nog gemaakt moet worden.

Kozijnen

Wat ik ga doen is met vurenhouten planken een omlijsting maken, met de onderkant schuin naar buiten aflopend. Deze gaat een stukje uitsteken aan de buitenkant, waar dan vervolgens nog een ‘sponning’ (gewoon een balkje) tegenaan wordt gezet, zodat het makkelijker tegen stormen en dus de regen kan worden beschermt. Dit valt dus over het rabat heen. De echte ‘sponning’ (weer dus: gewoon een balkje) komt in de omlijsting, en de ramen vallen hier tegenaan als ze dicht zitten. Aan de bovenkant komt er vanaf onder het rode folie een loodvervanger die vervolgens naar binnen loopt, waardoor vocht van boven niet naar binnen kant. Ik moet even zien of dit ook nodig is aan de zijkanten. Alle naden worden afgewerkt aan de buitenkant met compriband. Dit moet 5x zijn waarde worden ingeperst, dus als het 2cm is, moet het in een kier van 3mm zitten. Dan is het waterdicht. Zo leer je nog eens wat, ik had ook geen idee voor deze zoektocht…

De ramen die erin komen zijn van Buva, en dan de goedkoopste soort die dubbelglas is. Deze ga ik er ‘los’ inhangen, althans, dat is de bedoeling. De sponning in de omlijsting en een rubber omlijsting die daartegenaan zit moeten ervoor zorgen dat er geen water doorheen komt, ook al zit het raam dus niet vast in de houten omlijsting als het dicht zit. Ik wil het los hebben ivm de horten en stoten die de wagen zal moeten opvangen, en omdat anders het glas binnen no-time de spanningen niet meer aan kan. Damn, de spanning die ik daarover heb gehad, en misschien nog wel ga krijgen, is waarschijnlijk niks vergeleken met wat het raam gaat meemaken.

Deuren, dak en bed

Het enige wat verder nog moet gebeuren om de boel woonklaar te maken zijn deuren erin, pijpjes door het dak en de randen van het dak afwerken (dit laat ik doen) en het bed maken (en een matras kopen, ligt wel zo prettig). De deuren daar ben ik nog niet over uit hoe dit moet, want ik wil best kant en klare deuren, of deurplaten kopen, maar van mij hoeft er niet perse aluminium in tegen inbraak of iets, als je wilt inbreken in de wagen dan kan dat toch vast wel, of je neemt gewoon de hele wagen mee, toch? Maar de deur moet wel isolatie-technisch goed in elkaar zitten, liefst deelbaar zijn (zodat het direct functioneert als een ‘raam’) en er moet ventilatie in zitten (voordeur laag en zijdeur hoog). Echt, nog grote vraagtekens in mijn hoofd. Als je ideeën hebt, please, let me know.

Ik heb het helemaal bedacht met het bed wel. Heb daar nu al zo’n zin in om dat te fixen. Ik wil een lattenbodem kopen, een echte, zo eentje die bol staat, en ik wilde ook een echt matras kopen, een dure, van natuurlijke materialen, maar ik vrees dat het toch een Ikea matras wordt. Wel een echte, maar geen helemaal hippie versie. Is me iets te duur, komt misschien nog. Verder, de omlijsting van het bed maak ik natuurlijk zelf, en ik wil ook dat die op pootjes komt. En wel, inklapbare pootjes. Want het bed komt dan te hangen in ladegeleiders die ik aan de muur vast maak, en waarmee je dus het bed heel makkelijk (hopelijk) op en neer kan bewegen zonder al dat gewicht te moeten tillen. Zo kun je dus ‘s morgens en ‘s avonds heel makkelijk het bed op en neer halen, en uitklapbare pootjes zo eronder zetten, zodat je gewoon een bed op hoogte hebt. Hoe lux wil je het hebben. Overdag komt er natuurlijk een vloer overheen, maar dat is weer een project voor daarna, al heb ik al wel wat spullen daarvoor gekocht.

Vilt

Met het vilt loopt het gestaag door. Ik heb een motivatiedipje gehad, wat mede kwam doordat er ineens een perfecte vacature langs kwam waar ik behoorlijk veel tijd in heb gestopt (helaas, niet eens uitgenodigd voor gesprek) en waar ik uiteindelijk toch best wel zin in had. Maar, inmiddels ben ik weer druk bezig, onder andere met tassen, tasjes, kerstboompjes, plant-keitjes (jaaa, heb een idee opgedaan via facebook maar het moet nog blijken of het werkt), een opdracht voor een laptophoes (is al af) en een opdracht voor sloffen (moet ik nog doen).  Ik heb deze zomer eigenlijk geen workshops gegeven doordat de workshops die ik heb opgezet allemaal te weinig aanmeldingen kregen, dus na een stuk of 3 a 4 keer proberen, heb ik het opgegeven, en me gefocust op producten maken.

En ook leuk – de levensgrote boom die ik in Amsterdam heb gemaakt gaat binnenkort verhuizen! De eigenaar wil wel verhuizen, maar niet de boom achterlaten, dus ik ben heel benieuwd of en hoe het allemaal gaat werken, maar dat is toch super leuk nieuws? Dat iemand zo blij met je werk kan zijn, geeft weer volop nieuwe motivatie.

Website

Zoals te zien is (hopelijk), heb ik behoorlijk wat uurtjes werk in de website zitten de afgelopen tijd. Ik heb deze versie van de website alweer een poosje geleden online gezet, maar nog niet echt aangekondigd dat er een nieuwe website is. Dit omdat ik per se wilde, perfectionist als ik ben, dat deze in 2 talen naar mijn tevredenheid zou werken. Nu is het inmiddels bijna zover, want alleen de agenda wil niet meewerken maar daar lijkt niet 1, 2, 3 een (gratis) oplossing voor te bestaan, dus de niet-Nederlandstaligen moeten het voorlopig even zonder agenda doen. De rest werkt behoorlijk naar mijn tevredenheid, mocht je nou ergens linkjes of iets zien wat niet werkt of waar ik naar moet kijken, laat het me alsjeblieft weten!

Persoonlijke update

De meeste mensen waar ik op het moment veel mee omga weten er van af, maar ik heb nog geen algemene aankondiging gedaan (okay behalve misschien bij Mark It Zero, en in deze andere blog). Dus bij deze. Ik zit inmiddels 1,5 maand aan de T(estosteron), een hormoonbehandeling. Hiervoor heb ik uiteraard alle benodigde testen doorstaan, psychisch en fysiek, en de goedkeuring gekregen om te beginnen (ja, ik voelde me soms echt heel klein en nietig, maar ook op z’n tijd gefrustreerd en geïrriteerd, met al die mensen die over mijn leven beslisten). Als ik 6 maand aan de T zit, zal ik de aanvraag voor een mastectomie aanvragen, en rond de 9 maand kan ik die krijgen (als de wachttijden mee zitten). 

Even een kleine uitstap voor ik inga op mijn gender identiteit: In de (Nederlandse) samenleving gaan we uit van een binair genderstelsel: man en vrouw. Biologisch gezien, zou je misschien zeggen, is dit nou eenmaal zo opgebouwd, maar dit is niet helemaal correct. Er zijn namelijk behoorlijk wat mensen die biologisch gezien niet binnen deze 2 hokjes passen. En daarnaast zijn er nog meer mensen die niet passen bij het hokje waar ze bij de geboorte in zijn geplaatst, of, in vele gevallen tegenwoordig, al vóór hun geboorte. Dan kan het zijn dat je je het prettigste voelt bij  het andere hokje, maar er zijn ook genoeg mensen die zich niet prettig voelen bij één van de 2 hokjes. En je raad het al – ik val binnen die groep. In mijn geval identificeer ik me als non-binair: niet identificerend met het binaire gender stelsel. Wat ik dan wel ben, tja, gewoon: eelste. En wat dan met persoonlijke voornaamwoorden? Ik heb hier lang over gepuzzeld, en het was het voornaamste waardoor ik er heel erg tegen op zag om terug te komen naar Nederland. In het Engels heb je them, maar in het Nederlandse heb je zoiets niet. Of toch wel? Transgender Netwerk Nederland heeft een ‘verkiezing’ gehouden onder hun volgers en daar is als aanspreekvorm voor non-binaire (trans)personen hen/hun/die uitgekomen. Zie ook hun Mediawijzer, voor meer info hierover, of dit artikel in de Correspondent.

Vanaf moment 1 dat ik ben begonnen met de hormoonbehandeling voelde het juist. Ik ben niet super blij ineens, ik ben niet over-enthousiast, ik heb niet ineens een ‘nieuwe ik’ gevonden, nee, het klopt gewoon. Heel simpel. Er gaat nog veel gebeuren met mijn lichaam aan veranderingen. Onder andere mijn stem zal nog flink de laagte in gaan, maar ook haaruitval op het hoofd, wat dan weer terug groeit op andere plekken (naja, zo ongeveer dan), andere vetverdeling, meer spiermassa, etc etc. Dat laatste is al goed merkbaar als ik naar de sportschool ga!

Ik neem elke dag mijn stem op, met, jawel, het voorlezen van een boek van Judith Butler: Undoing Gender. Is mijn inspiratiebron, heeft me erg veel geleverd, dit boek, en nu nog steeds, elke keer dat ik een pagina voorlees, denk ik: damn dit klopt zo enorm! En dat wil ik graag delen. De vorm daarvan weet ik nog niet helemaal, maar zul je hier vanzelf wel langs zien komen. Naast mijn vele komma gebruik, wat ik onder andere van Butler heb overgenomen, naast de vele andere filosofen die ik heb gelezen voor mijn master. Denk ik..

Tot slot

Mensen zeggen soms dingen met een goede intentie, maar dat betekend niet dat het ook zo over komt. Of dat hun gedrag overeenkomt met de achterliggende bedoeling die ze zeggen te hebben. Dit zijn altijd lastige kwesties, want hoe kun je iemand die iets met de beste bedoelingen doet of zegt, wijzen op dat ze jou of andere pijn doen? Zo ingewikkeld, met iedereen rekening houden. Gelukkig zijn er mensen die hier graag wél hun best voor willen doen, zonder te denken ‘ik mag tegenwoordig ook niks meer zeggen’. Mocht jij dat zijn, en mocht je nou in mijn buurt zijn, en er bewust van zijn dat je (of ik!!) iets zegt dat er anders uitkomt dan dat je had gehoopt, verbeter jezelf gewoon, en praat door. We maken allemaal foutjes, we hebben allemaal ingesleten patronen, niemand is perfect. Ik ook niet. Maak er dus vooral geen groot punt van, dan wordt het ook vanzelf een minder groot punt 🙂

Ik kan me voorstellen dat je vragen hebt, misschien zelfs heel veel. Heel logisch. Wees er bewust van dat er heel veel informatie op het internet staat, in boeken, in veel plekken. Ik beantwoord graag vragen wanneer het gaat om hen die in dagelijkse kring zitten, die dichtbij staan. Maar alleen omdat ik ‘anders’ ben dan wat je gewend ben, maakt me niet opeens een lopende encyclopedie aan wie je alle (persoonlijke) vragen kunt vragen die je maar wilt. Ik zal er over schrijven, hier, online, dus als je vragen hebt waar je online geen antwoord op kunt vinden, doe dat dan hier, online. Dan kan ik erop antwoorden gestructureerd, in mijn eigen tijd, als ik er even voor ga zitten. Alvast bedankt!

Dank voor het lezen, voor je eventuele reactie, en geniet van de rest van je dag!

Eelste

4 Comments
Aafke
Aafke

Wat een hoop mooie, spannende en creatieve ontwikkelingen. Ik ben reuze benieuwd naar wat jouw toekomst gaat brengen.

Aafke
Aafke

Wat een hoop gave, spannende en creatieve ontwikkelingen allemaal. Ik ben reuze benieuwd naar je toekomst!

Jorien
Jorien

Veel ontwikkelingen, Eelste, goed om te lezen. Ben benieuwd wanneer je er met je tiny house op uit kunt trekken.

Eelste
Eelste

Dankje Jorien! Ik ben ook heel benieuwd… Eerst er maar eens ín trekken, en dan voorbereiden op erop uit trekken 🙂

Name*Email*WebsiteComment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Your cart is currently empty.
%d bloggers liken dit:
preloader