preloader

Wat BZN, Herman Brood, The Trammps en George Baker met de wagen te doen hebben… [video’s]

Wat BZN, Herman Brood, The Trammps en George Baker met de wagen te doen hebben… [video’s]

Toen ik begon met dit avontuur wilde ik vooral tweedehands materialen gebruiken: een tweede leven geven, uitsparen van geld, het leek een goed idee. Ik heb wat tweede handse betonplee gevonden voor de bodem, en heb 3 van de 6 platen van dezelfde man. Wat bleek, deze platen waren niet zomaar platen, ze waren gebruikt als podium, en er hadden vele bekende artiesten op opgetreden! Ik vind dit zo super cool, dus heb ik de voorgaande eigenaar gevraagd om een klein verhaaltje over de platen te schrijven, wie en wanneer en waar… Ik bedoel, een betere basis voor de wagen kan ik me toch niet wensen?

Hoi Eelste,

 

Momenteel ben ik allerlei aantekeningen aan het opruimen en daartussen zat er ook één van jou. Het betreft de herkomst van de betonplex platen die jij voor jouw project gaat gebruiken.

 

Deze platen hebben wij aangeschaft in 1982 en deden tot voor 5 jaar geleden dienst als podiumvloer. Tot 1999 hebben we ze wekelijks op zondagmiddag gebruikt op het podium in discotheek “Chaperon” in Musselkanaal. Ieder weekend kwam hier veel jeugd. De ene week draaide ik met mijn discotheek op het podium en een andere week moest ik het podium delen met een artiest of band.

 

Diverse artiesten en bands hebben hierop opgetreden. Allerlei(regionale) top-40 orkesten en bands maar ook toporkesten zoals BZN, Peter en zijn Rockers, Dizzy Mans Band en later in de jaren 80 Frank Boeijen Groep, Herman Brood and his Wild Romance, Pé Daalemmer en Rooie Rinus,maar ook internationale groepen zoals The Trammps en The Gibson Brothers.

 

In de negentiger jaren house artiesten Charly Lownoise and Mental Theo en Technohead om een paar te noemen, maar ook was Guus Meeuwis, toen nog met zijn band Vagant, te gast na hun eerste grootste hit en de Vengaboys. Mijn zoon heeft toen de drive-in show overgenomen.

 

In 1999 is de discotheek gesloten en gingen we af en toe een feesttent exploiteren. Ook daar hebben we een keur van artiesten op deze bühne gehad. In deze periode vaak feestbands zoals Dennis Franke en de Golfbrekers en daarbij gelouterde artiesten zoals George Baker, en (toentertijd) nieuwkomers zoals Jeroen van der Boom.

 

Daarnaast is het podium tussen 1982 en 1999 gebruikt voor bruiloften en partijen.

(o.a. opening Jachthaven Musselkanaal in 2002 met de toenmalige Commissaris van de Koningin dhr Hans Alders.)

 

Zoals je hoort een doorleefd podium, die nu zijn tweede leven in gaat.

 

Veel succes. Het ga je goed!

Ben Schomaker

Ik heb een aantal artiesten even opgezocht, zie hieronder om te zien hoe het dus klonk:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: